Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ ШАМАР МОСКВИ: Тражимо вето за сребреничку резолуцију, а потписујемо сарадњу с НАТО

0

srbija-nato pomozimi rusija

Челници Србије су још једном допринели понижењу земље, коју макар на папиру воде. На дан када је требало да се у Савету безбедности УН донесе одлука о срамном предлогу резолуције о Сребреници, наша Влада је званично објавила да споразум о сарадњи Србије с НАТО пактом ступа на снагу!

У исто време, Србија је од Русије затражила да спречи усвајање сребреничке резолуције у УН. Поставља се питање, да ли би било ко у Београду могао да замери Москви, уколико би одлучила да не уложи вето у Савету безбедности? Да ли смо ми пријатељи Русији или са онима који желе да нас кроз све светске институције „овере“ као геноцидан народ?

Да ли је нормално да настављамо да срљамо у ЕУ, да будемо у друштву оних који нас виде као починиоце геноцида, да се сваког дана приближавамо НАТО пакту и онако успут се чудимо што Запад жели да Србију елиминише као државу, а српски народ сведе на заборављено дивље племе?

У данашњој Србији – очигледно јесте. Јер, овде је нормално да српски медији пишу о томе да су нас Грчка и Сириза завили у црно. Кажу, због већ чувеног „ОXИ“, ослабио је евро у односу на долар, а због тога, за само дан, је скочио српски спољни дуг за 100 милиона евра.

Дакле, не поставља се питање да ли би и Србија требало да оконча дужничко ропство према Западу, отера ММФ и окрене се политичкој и економској сарадњи са Русијом (што се у Атини све чешће помиње), него се извештава о томе како Александар Вучић и „бриселска вештица“ Јадранка Јоксимовић кукају на сав глас и поручују да Србија мора да наставља да се задужује и иде ка ЕУ, јер ето нема алтернативе. А има је итекако. И не само у Србији, него и у другим европским државама, већ чланицама ЕУ.

Нормално је и у српским медијима да се за српску Сиризу етикетира пион Запада и новог светског поретка из Демократске странке – Борко Стефановић, који би са популистичком левичарском идеологијом могао да послужи и Србе поново жедне преведе преко воде.

Јер, не би бриселски медији у Београду признали да готово пресликан економски програм Сиризе имају десничарске Двери и у доброј мери СРС. И даље ће се промовисати само оне политичке опције које Србији сигурно неће донети слободу и пружити отпор западној окупацији.

Извор: Србин инфо – Алексеј Димитријевић