Прочитај ми чланак

У ИНАТ БРИТАНЦИМА: Ноле у четвртфиналу Вимблдона!

0

638108_20150707reutershenry-brownelondondi007962066_ig

Новак Ђоковић ће наставити одбрану титуле Вимблдона! У два дана је стао његов дуел са Кевином Андерсоном, ког је победио са 6:7 (6), 6:7 (6), 6:1, 6:4, 7:5, а у четвртфиналу, најбољи тенисер света играће против хрватског представника Марина Чилића, деветог носиоца на лондонском турниру.

Страховало се од кише, а чим су играчи изашли на терен у 14 часова, она је и почела да пада, па је Новак у неверици кренуо ка свлачионици, затим и Андерсон.

Само Централни терен има кров, али су ту били заказани мечеви женског сингла у четвртфиналу. Након нешто више од 30 минута, после загревања, дуел се коначно наставио.

Колико се чекало?

Шеснаест сати и 33 минута прошло је од краја четвртог и почетка петог сета.

Почетак је за 14. играча света био као из снова. Чак три аса је направио и једном рутински са мреже пласирао, па је повео на старту петог сета. И Новак је свој сервис гем почео ас ударцем, терао је ривала да шаље лоптицу у аут јачим ударцима, па је изједначио без много проблема.

Имао је Новак солидан одговор на сервис у трећем гему, а мало је недостајало да дође до брејк шансе. Андерсон је окрзнуо линију, што се видело и при челенџу, да би затим повео са 2:1.

Челичне нерве показао је Новак када је Андерсон имао две брејк шансе за увећање вођства, успео је да изједначи још једном до новог спектакуларног гема Јужноафриканца – још два аса је направио и одржао темпо (3:2).

Тражио је Новак подршку, један поен је испратио са високо подигнутим рукама, а нови гем обележила је најдужа размена на мечу, од 20 удараца. Није било нових прилика за брејк, а при Андерсонових 4:3, Ђоковић је уз елегантан винер са основне линије и грешке ривала поново анулирао предност.

У наставку је Андерсон чак 40. ас одсервирао, није било шансе да се макар наслути брејк прилика, док је Новак за 5:5 одлично реаговао у мало дужим разменама, хватајући противника на погрешној нози и без времена за реакцију.

Једном је и вансеријски сервис морао да стане. Везао је Андерсон две дупле сервис грешке при 5:5, па му ни челенџ није помогао, Новак је дошао до 40:15 и прву брејк шансу је искористио бацивши лоптицу право у ноге ривалу.

Кратио је ударце при сервису за победу Новак, то му се осветило са Андерсонових 30:0, неутралисаних дубоким дијагоналама, а меч лопта обезбеђена је лошом реакцијом Андерсона. Тријумфално је приведен меч крају изласком на мрежу, што је потпуно разоружало играча који је одиграо меч живота.

 

Blic, Foto Tanjug