Прочитај ми чланак

СРБИЈА: Бошњачки посланици изгласали геноцид без присуства Срба

0

dzamija-novi-pazar_60

Одборници Градске скупштине у Новом Пазару изгласали су јуче Одлуку о осуди геноцида у Сребреници и проглашењу 11. јула за Дан сећања и Дан жалости у Новом Пазару.

За Одлуку су гласали сви одборници Бошњаци, без обзира на то из којих су странака, док се тројица Срба из СНС-а и ДС-а нису појавила на седници.

– Нисмо желели да учествујемо у овоме, нити да било шта изгласавамо што је против српских националних интереса – истиче Бобан Недељковић, одборник СНС-а.

Градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић каже да му је жао што се представници Срба нису појавили. Он сматра да Одлука није уперена против Србије и српског народа.

Наглашава да га радује што су Бошњаци гласали јединствено и први пут постигли консензус, те да је Одлука о осуди геноцида у Сребреници „полазана тачка будућег бошњачког јединства“.

Недолазак српских одборника за председника Санџачке народне партије др Мирсада Ђерлека је њихово демократско право. Он се нада да ће се представници Срба укључити у рад градског парламента и да ће наставити да дају допринос владајућој коалицији у побољшању живота у Новом Пазару.

Извор: Vesti online