Прочитај ми чланак

ПУСТИЊАК КОНСТАНТИН о електронским личним документима

0

Pustinjak

ДА ЛИ ЈЕ ЈОШ УВЕК АКТУЕЛНА БОРБА ПРОТИВ ЕЛЕКТРОНСКИХ ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА

Андреј:

Ако Вас не оптерећује, молим Вас да ми одговорите на питање: да ли је још увек актуелна борба с идентификаторима, на пример у Русији, јер све води ка Трећем светском рату? У црквеним круговима укоренило се мишљење да ће Господ, у случају покајања, помиловати православну Русију, а покајање ће бити принето у току очишћујућег рата. На тај начин Русија неће примити жиг антихристов.

Отац Константин:

Андреј, не треба говорити о томе како је црквена заједница изложена таквом апсурдном и штетном мишљењу. Појединци – да, али не и црквена заједница Појединци могу веома гласно изражавати своје заблуде и могу чак и да створе погрешан утисак да је ово готово глас Цркве, но Господ никада неће допустити да сви падну у заблуду.

Ови „црквени кругови“ тврде, дакле, да они знају будућност: „…Господ ће помиловати православну Русију, у случају покајања, а покајање ће бити принето у току очишћујућег рата“. И – тачка. Питање је решено – „једи, пиј и весели се!“ Али, овде је кључна реч „у случају“.

Идеја о неактуелности супротставаљања примању идентификатора је због тога и самим тим – очигледна демонска замка, срачуната на раслабљивање. Погледај, кажу – сада можете да се опустите и уживате, и то (а како би другачије) није противзаконито!

Међутим, никакав рат неће обрисати свесно примање идентификатора у нади да ћемо се у рату за све скупа покајати. Зашто онда такву праксу не проширити и на остале грехе? То је лакомисленост – греши, све једно је, Господ ће ионако све помиловати!

Не треба, такође, очекивати да ће рат почети атомским бомбама. Рат је већ почео и траје. Притом, сасвим јавно и не на неком другом континенту – православни убијају православне на православној земљи. Међутим, мосовног покајања нема ни на једној страни.

Такође, Јудеји су БИЛИ богоизабрани народ, а шта се даље десило? Зато је немогуће тврдити да ће Бог неизоставно помиловати Русију или било коју другу земљу, други народ. Уопште, сматрати себе изабраним а ближњега као оног који пропада – то је страшна ствар! У Библији постоји много примера како је Бог укидао пророчанства када је сам богоизабрани народ почео да се понаша небогоугодно. Све ће зависити од тога како ће СВАКО од нас живети – по хришћанској савести или насупрот ње. Нико неће бити помилован само зато што је помилован његов сусед. Запамтите: „Тада ће бити два на њиви; један ће се узети, а други ће се оставити. Две ће млети на жрвњевима; једна ће се узети, а друга ће се оставити. Стражите дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш“ (Мт. 24, 40-42).

А пошто не знамо ни дана ни часа у који ће Господ доћи, онда се ни покајање не сме одлагати за сутра. И још је горе грешити, надајући се на будуће покајање. Оне који тако чине, Господ ће узети неочекивано, без покајања. Зато што је ово крајња самоувереност и хула на Бога.

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „пустынник.рф“