• Почетна
  • СВЕТ
  • КОРАК ДО СУКОБА САД И РУСИЈЕ: Американци потврдили план да доставе оружје Украјини
Прочитај ми чланак

КОРАК ДО СУКОБА САД И РУСИЈЕ: Американци потврдили план да доставе оружје Украјини

0
ruska vojna vezba 163

Ruska vojska

САД – Сенат САД-а је данас расправљао о плану помоћи и достављању оружја Украјини, а по иницијативи америчког политичара познатог по агресивним антируским ставовима, Џон Мекејна.

Мекејн је упутио питање америчком министру одбране Ештону Картеру да ли ће „САД доставити оружје Украјини“, а Картер му је одговорио да се такво решење разматра, али да одлука није донета, пренела је руска агенција РИА Новости.

Мекејн је додатно питао да ли то значи да САД намерава да подржи и наоружа Украјину, на шта је министар одбране одговорио потврдно.

Подсећамо, 18. јуна је амерички конгрес одобио законску одредбу по којој је САД преузела обавезу да пружи помоћ Украјини у вредности од 300 милиона америчких долара.

 

Како пише украјински медиј, „Радио Слобода“, Украјини ће бити достављена помоћ, у оквиру тог закона, у виду противтенковског наоружања, радара и других војних средстава.

Барак Обама, амерички председник, противи се оваквом потезу, јер сматра да би то могло имати далекосежне последице, па евентуално и проузроковати директан војни сукоб Русије и НАТО алијансе.

Извор: Правда