Прочитај ми чланак

СТРАШНО: Девојку покушали да увуку у кола, младић крварио, а пролазници ни да мрдну!

0

otmica silovanje zlostavljanje16_iff

Другари, пратите своје драге женске особе на станицу и сачекајте аутобус са њима. Ово се није десило у неко претерано зло доба ноћи, нити сам била по неким забаченим мрачним улицама. Десило се на добро осветљеном месту пред људима и поред многих возила која су туда пролазила, наводи Београђанка.

На станици „Шест каплара“ аутобуса 75, око 25 минута после поноћи између петка и суботе, девојка М.К. је чекала ноћни аутобус, када се зауставио аутомобил у коме су била двојица младића.

„Док сам чекала ноћни аутобус синоћ код Ушћа у 00:25 два мушкарца у колима су стали на станицу и почели да инсистирају на томе да уђем у кола и да ме возе „кући“. Након више одбијања, возач је изашао из кола и кренуо да ме цима за руку и вуче ка вратима од задњег седишта која су већ била отворена. Отргла сам се и након што сам кренула да корачам уназад да се склоним, возач ме је зграбио и подигао и кренуо да ме угура у кола“, препричава стравичан догађај Београђанка.

Успела је некако да се ослободи и удаљи се од аута, а како наводи, било је још људи на станици, који уопште нису реаговали.

„Тај осецај беспомоћности и чињеница да неко, тек тако, ничим изазавано мозе да ми одузме најосновнија људска права, а можда и много више је језива. Зато, другари, пратите своје драге женске особе на станицу и сачекајте аутобус са њима. Ово се није десило у неко претерано зло доба ноћи, нити сам била по неким забаченим мрачним улицама. Десило се на добро осветљеном месту пред људима и поред многих возила која су туда пролазила. Ноћни аутобус никада није изгледао безбедније након овог инцидента. П.С. Велики поздрав петорици момака који су седели на клупици иза мене и предузели – НИШТА“, навела је М.К. на свом профилу.

Помози, не буди гад

Београђанин Никола Ристић у петак увече је шетао са друштвом када је на аутобуској станици код Економског факултета угледао младића без свести. Није се двоумио да ли да му помогне, али је остао у шоку због тога што сви други који су се налазили на станици нису желели да ураде ништа.

„Око 1.30 пролазио сам са друштвом поред аутобуске станице. На стајалишту смо видели једног млађег лика како спава на клупици у седећем положају. Помислимо или је пијан или дрогиран. Међутим, другарица примећује да му лево раме скроз крваво. У том тренутку смо му пришли како би покушали да га пробудимо. Нисмо успели. Онда смо одлучили да позовемо Хитну помоћ“, каже Никола.

Хитна помоћ је констатовала да је младић убоден ножем.

„Све време док смо чекали Хитну, односно неких 15 минута нико није хтео ни да приђе да погледа шта се дешава с ликом, иако су видели о чему се ради. Чак и они који су стали поред и видели да крвари, само су се окренули и отишли“, каже Никола.

„Непојмљиво ми је да су људи толико нехумани да их толико не занима ништа. Верујем да постоје два разлога за то: или се плаше да је агресиван и да би могао да их нападне, или се ради о томе да се увек надамо да ће неко други да помогне. Увек имамо исти став: Нећу ја, неко други ће сигурно. Свега 10 минута је потребно да некоме помогнемо. Нама то не значи ништа, а некоме може да промени или спаси живот“, каже Никола.

Никола је о овом инциденту написао статус на Фејсбуку. Није могао да верује када је видео да многи коментаришу да је то урадио како би похвалио себе. Овај младић на целу ситуацију има да каже и ово:

„Драги Београђани, ви који се тако осећате и ви који студирате/радите у Београду, заиста није тешко помоћи људима којима треба помоћ. Не будите безобзирни. То што Београд има два милиона становника не значи да ће наићи неко други и помоћи човеку. Ако се нађеш у ситуацији када можеш на било који начин да помогнеш – помози. Не буди гад“.

Извор: Kurir