Прочитај ми чланак

СВИ НА УЛИЦЕ: 3267 Срба испред Скупштине Србије

0

obradovic bosko

Све оно што се последњих недеља дешава у вези са британском резолуцијом о Сребреници није ништа друго него завршни покушај, после 25 година сатанизације, да се српском народу припише колективна кривица за све ратове и злочине у бившој Југославији и да се Срби означе као геноцидни народ.

На томе данас раде многи велики западни центри моћи, међу којима предњаче они који су у својој историји починили геноцид над другим народима, па би сада најрадије да своје историјске грехове припишу другима и тако се ослободе историјске срамоте.

Ових дана смо, такође, по ко зна који пут сведоци да је „потурица гори од Турчинаˮ, и да у самој Србији имамо носиоце мржње према српском народу и креаторе умоболног покушаја да се народ који је преживео троструки геноцид у 20. веку сада прогласи геноцидним народом, само зато што се у грађанском рату у бившој Југославији на вековним огњиштима и кућном прагу бранио од нових злочинаца и поновљених геноцидних намера.

Са гнушањем одбацујем идеју антисрпских невладиних организација да Срби због било чега треба да се стиде, клече, леже или понижавају на било који начин. Ако је неко у српско име починио било какав злочин он за то треба и да одговара, али читавом српском народу непрестано наметати етикету геноцидности апсолутно је неприхвативо. Као што је за Српски покрет Двери апсолутно непримерено да се измишљени геноцид у Сребреници на било који начин обележава у Београду, а посебно не испред Скупштине Србије, и то са јасним циљем да се пред очима читаве светске јавности Срби јавно поспу пепелом и признају кривицу за све што их неправедни и антисрпски Хашки трибунал оптужује.

Посебно је срамно што смо заборавили српске жртве и што ћутимо и дозвољавамо да једино српске жртве буду негиране и занемарене. У име свих тих српских страдалника од Косова до Јадовна, од Јасеновца до Олује, а посебно оних из сребреничког краја, дужни смо да се огласимо и одбранимо истину о српском народу, коме се може наћи много мана, али дефинитивно никада није био освајачки и геноцидан народ.

Зато позивам најмање 3267 Срба да у суботу, 11. јула у 11 сати изађемо на београдске улице у знак сећања на све српске жртве, а посебно 3267 убијених Срба у сребреничко-подрињском крају од стране муслиманских злочинаца на челу са Насером Орићем. Наше је да тога дана испред Скупштине Србије достојанствено и усправно стојимо пред светом, нашим прецима и потомцима, и себи никада не дозволимо да пузимо, клечимо и лежимо пред лажима и неправдама.

Информативна служба Српског покрета Двери