Прочитај ми чланак

СВЕТА ГОРА УЗ ЦИПРАСА: Монаси позвали на борбу против антихришћанског Запада!

0

cipras i monasi

Алексис Ципрас, премијер Грчке, добио је веома значајну подршку за своју политику и то од утицајних монаха са Свете Горе.

Монаси-подвижници, аскете са Капсале, из Свете Горе, послали су отворено писмо обраћајући се народу Грчке и позивајући их да на референдуму гласају „не“.

Светогорци су истакли да је ово „историјски тренутак“ за Грчку и одбрану државности, али и духовног идентитета Грка.

Они у свом писму европске кредиторе називају „оружјем ђавола“ и „плаћеницима“, питајући се да ли ће превладати страх у душама малодушних и слабих.

„Њихова победа би значила издају наших душа и учинила Грке сличним среброљупцу Јуди.“ – каже се у писму светогорских отаца.

„Човек не живи само о хлебу.“ – истичу јеванђелску поруку у свом писму и наводе да референдум није питање само „драхме или евра“, него да је реч о много дубљим стварима.

За период чланства у ЕУ, Грци су променили преко 80% свог законодавства, а ти закони, како кажу светогорски монаси, немају за циљ само уништење суверенитета и распродају Грчке, него „потпуно уништење слободне православне душе“.

Они су у свом писму позвали Грке да се не боре за пензије и плате, него за „устанак и буђење из смртоносног летаргичног сна антихришћанског Запада“.

„Ако је Бог с нама, ко може против нас?“ – завршавају своје писмо монаси са Свете Горе.

Подсећамо, Ципрас је расписао референдум за 5. јул на којем је позвао грађане да одбију услове под којима ММФ и ЕУ нуде решење грчке кризе.

Извор: Правда.рс