Прочитај ми чланак

СТРАВИЧНО: Двоје чешких туриста киднаповали и свирепо убили Шиптари (ВИДЕО)

0

ceski turisti Mihael Stavos (27) i Ana Kosinova

Двоје туриста, чешких држављана, убијено је у месту Прекалу, преносе албански медији.

Сумња се да су Михаел Ставос (27) и Ана Косинова (36) синоћ прво киднаповани, а потом убијени из аутоматског оружја.

– Њихов аутомобил је после убиства гурнут у канал поред пута – наводи се у саопштењу.

Полиција сумња да је починилац убиства лице које је путовало са чешким туристима.

Агенција Срна је пренела информацију да се убиство догодило у месту Прекале у Метохијској котлини, иако албански медији преносе да је реч о месту Прекал, на северу Албаније.

Из полиције наводе да су страдали убијени из аутоматског оружја са удаљености од око 30 метара, те да су на лицу места пронађене чауре.

Тела несрећних туриста пренета су на обдукцију у Тирану. Према првим извештајима, они су имали више од две прострелне ране.

Како јављају албански медији, тридесет људи је приведено на информативни разговор, док је троје задржано у полицији. Ову информацију је потврдила албанска полиција, али због тока истраге нису желели да откривају њихова имена осим да живе у општини Сифт.

Крвави напад на чешке туристе се догодио у петак око 20 и 15. Млади пар је одабрао Албанију као специјлану дестинацију како би истраживали Проклетије. Они су убијени на путу када су се враћали из познатог туристичког села Тхет на албанском делу Проклетија.

Пре одласка на Проклетије, чешки туристи су обилазили и друге градове у Албанији.

Како наводе албански медији сумња се да су у нападу на њих учествовале три особе и да је једна од те три особе заправо била са њима у аутомобилу и да им је служио као водич.

Извор: Срна