Прочитај ми чланак

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА; Лагали су да нам син није убијен, а ја ћу се цео живот питати зашто!

0

Милан Радојевић, отац деветнаестогодишњака који је преминуо после пребијања у Пожеги, за „Новости“: У болници су ме убеђивали да мој син, здрав и прав, има „спонтане повреде“. Дарко И. (21) ухапшен због сумње да је младићу нанео фаталне повреде.

Мог Марка нема, а ја ћу се целог живота питати зашто. Надам се да ће судити по закону и због друге деце. Месец дана траје ово мучење, а много је капи прелило чашу. Јавили су нам да је тај младић ухапшен, а ја се само молим да има правде. Овако за „Новости“ почиње причу Милан Радојевић, после вести да је Дарко И. (21) из Пожеге ухапшен због сумње да је у ноћи између 5. и 6. јуна нанео фаталне повреде његовом сину Марку (19).

УДАРИО, ПА ОДШЕТАО

Марко је 5. јуна увече изашао са друштвом у један кафић у Пожеги. После неколико сати је изашао и понео је само телефон. Тек око три сата после поноћи, неки од његових другова су чули да је повређен. Наводно, Хитној помоћи је јавио један младић да се у близини налази непомично тело, а онда је отишао пре доласка полиције. Испоставило се да је међу особама које су саслушаване био и Дарко И. Он је том приликом рекао полицији да је ударио Радојевића. Тврдио је да је покушао да помогне Марку, али је потом отишао са места несреће.

Првих неколико дана није било јасно шта се с Марком догодило. Родитељима је саопштено да су „повреде спонтане“, али другови њиховог сина су чули да је он нападнут и претучен. Коначно, истрага је дошла до Дарка И., који се терети да је после свађе Марку нанео кобни ударац у главу.

Несрећни младић пронађен је без свести иза Дома здравља у Пожеги и у тешком стању превезен је на Војномедицинску академију. Нажалост, Марко је 19. јуна подлегао повредама. Све време док је трајала борба за живот младића, породица Радојевић је слушала више верзија, објашњења и градских прича о томе како је повређен њихов син. Ипак, ништа их није поколебало да открију истину.

– Док чекамо обдукциони налаз, питам се да ли је морало оволико времена да прође – огорчен је Милан.

– Испоставило се да су ми Маркови другови говорили истину и да је он заиста претучен. И док је тај момак слободно шетао чаршијом, у Ужичкој болници су ме убеђивали да мој син, здрав, прав и млад, „има спонтане повреде“.

Од те јунске вечери када је Марко тешко повређен, Пожегом су почеле да колају приче о томе шта му се десило. Док су се борили са чињеницом да су изгубили сина, до Радојевића су стизале различите информације – да се он оклизнуо, да га је претукао син неког утицајног човека, да је имао урођену физичку ману…

– Двадесет дана живимо у конфузији – кроз сузе говори Марков отац.

– Свакакве верзије догађаја су долазиле до нас. Само је један инспектор истрајао од првог дана да открије истину. Много је све закулисано. Чудне су се ствари дешавале, као што је на пример неколико пута нестала страна на Фејсбуку „Правда за Марка“.

Другови младића који је умро само неколико недеља након што је матурирао у Средњој техничкој школи, нису изненађени вешћу да је Дарко И. ухапшен. За њега кажу да је проблематичан, одавно познат полицији и да има везе са дрогом.

– Пожега је мали град и сви се знамо – каже један од Маркових другова.

– Чули смо да је Дарко ухапшен, али то је мали корак. Питање је колико година робије ће добити и шта ће се десити када изађе из затвора. Чули смо да је на таблетама од вести да је Марко умро. Само је чекао да полиција дође по њега.

Извор: Novosti.rs