Прочитај ми чланак

МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: Ваздуплоховна бања – Бабић

0

Извините, молим вас, али није реч о мојој већ о кући моје мајке – децидно је Зоран Бабић, девојачко Ваздуплохов, одговорио на инсинуације о рентирању виле „Трифун“ у Врњачкој Бањи, која му се ставља на душу, велику ко премијерова бешика!

– Можда мама и издаје по неки апартманчић, откуд знам, ја кад оде мени никад не наплате, али то је све у циљу афирмације акције „Летујмо у Србији“! И није реч о вили, како неки наводе, већ о старој, трошној породичној кућици на четири спрата, са десетак- петнаест соба, брврнара малтене, а то што неки називају базеном у дворишту најобичнија је рупа остала од деде Трифуна кад је копао бунар, па се временом напунила кишницом и ето сад неким људима служи да скачу оне „бомбе“, „ласте“, „даске“ и сличне глупости, умишљајући да је базен само зато што смо мало поплочали изнутра и около, поставили лежаљкице и икону крсне славе на коју намерници оставе по који евро овај, динар…- аргументовано и неспорно је симпатични шеф напредњачког састава „Парови“ из скупштине ућуткао злонамернике, отклонивши још неколико недоумица које то заправо и нису!

mihailo medenica autor– Тачно да се на мој број телефона могу резервисати апартма…овај, собичци, али само зато што никоме у кући не ради пуњач за мобилни, па сам оставио свој чисто као услужни, логично! И не знам одакле вам то да је цена ноћења 50 евра кад је само 6000 динара, мада ретко коме и наплатимо, осим онима који преспавају! Верујте, више је манастирског типа него пансион! Ваздуплоховна бања, што се оно каже… Рај, бре!

Што ја волим да одем тамо, изађем ујутру на терасу па се до подне физички и ментално дивим премијеру на даљину, а онда кондиционе припреме да по 14- 15 сати не одем у wц, што терам и наше госте, овај, пријатеље куће, ал’ им понекад попусти петља у базену, који то уопште није, па морамо да наплатимо неки динар, колико за чишћење те деда Трифунове рупе за бунар. Дакле, нема ни говора о некаквом приватном бизнису, рентирању и сличним глупостима!

Ту најчешће преспавају моји пријатељи кад су седам до десет дана на пропутовању кроз Врњачку Бању, оставе нешто тек за кафу и шећер, ваља се, а код нас се дневно попије и до двадесетак килограма кафе па зато тих 6000 динара, што никако није 50 евра!

Ако ме питате где ћу летовати- па у Србији, наравно! У тој преслаткој брвнарици, мора неко да наплаћује лежаљке и сунцобране, мада не знам одакле вам то да уопште имамо лежаљке и сунцобране, и да их рентирамо?!

Лако је уверити се у истинитост мојих речи – само назовете овај број, резервишете, деца до метар висине гратис, лепо дођете и видите да нема говора о некаквом бизнису, далеко било!

За десет евра приде организујемо и излете до чувеног моста с катанцима, где сам и ја замислио жељицу, закључао катанац и бацио кључ у реку…

За три евра можете да се фотографишете поред катанца, па можда и ви временом почнете физички и ментално да се дивите једном човеку чије име не бих сад откривао, као ни намеру да краљевски апартман преименујемо у Алекову визију, иако немамо баш никакве апартмане, а камоли краљевске, сачувај Боже!

Извините, звони ми мобилни, само да се јавим: „Хало! Да, да вила „Трифун“, мада немам појма о чему говорите, вероватно сте погрешили број, али могу да примим резервацију! Извините што питам, а за кога сте гласали?! Јел?! Е, па онда је 60 евра и то без доручка, па нек ти Пајтић спреми сендвиче, вазудплохову један ретроградни“!

Ето, заиста не знам шта бих вам рекао о свему осим – клевете! Најобичније клевете и лажи – ставивши тачку на даљу причу о измишљеној афери Зоран рент-а Бабић поделио је ваучере за десет одсто попуста уколико се јавите у наредних десет минута и тачно одговорите на питање: „У којој бањи се налази вила „Трифун“ и какве ја имам везе с тим“?!

Извор: Два у један