• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ИЗНЕРВИРАЛИ ЗАПАД: Петицију против одласка у Сребреницу студенти предају председнику и премијеру
Прочитај ми чланак

ИЗНЕРВИРАЛИ ЗАПАД: Петицију против одласка у Сребреницу студенти предају председнику и премијеру

0

protest-studenti-1328585176-53319

Група  студената са неколико факултета саопштила је данас да ће у среду, 8. јула Влади Србије предати апел са преко 2.000 потписа да председник и премијер Србије не иду у Поточаре 11. јула.

Како се наводи у саопштењу, студенти очекују да ће их премијер примити и пружити им прилику да образложе своје захтеве.

Група од 400 српских студената са више приватних и државних факултета из Србије, Црне Горе, Републике Српске и иностранства је у писму 23. јуна апеловала на председника и премијера да не иду у Поточаре 11. јула и да од Русије затраже да стави вето на британску резолуцију о Сребеници у Савету безбедности.

У отвореном писму, које су иницирала три београдска факултета – Факултет политичких наука, Богословски и Правни фалултет – наводи се да би њихов одлазак у Поточаре имао далекосежне последице по српски народ.

Студенти су данас исказали велику захвалност свима који су их подржали у акцији.

„Суочени са покушајима демонизације Србије и српског народа, ми као представници њене младости и академске заједнице, осећамо потребу да искажемо свој став у овом изузетно важном питању за нашу будућност“, каже се у саопштењу.

Десет дана касније можемо само констатовати да смо још чвршћи у својим уверењима да би одлазак државних представника Србије на овај најављени скуп, као и евентуално усвајање британске резолуције о Сребреници оставило трајне последице по будуће српске нараштаје, као и на наш однос према себи, својој историји, култури и идентитету, наводи се у саопштењу студената.

Извор: TANJUG