• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • СЕДМО СРЦЕ ДЕЈВИДА РОКФЕЛЕРА (99): „Хоћу да живим 200 година, сваки пут кад добијем ново срце осетим нови дах“
Прочитај ми чланак

СЕДМО СРЦЕ ДЕЈВИДА РОКФЕЛЕРА (99): „Хоћу да живим 200 година, сваки пут кад добијем ново срце осетим нови дах“

0

dejvid-rokfeler-BalkansPress.com_800

Милијардер Дејвид Рокфелер (99), један од најбогатијих људи на свету, успешно је извршио шесту трансплантацију срца у последње четири деценије, што значи да, рачунајући и његово рођено, сада троши седмо срце.

Операција срца је трајала шест сати и радио је тим врхунских хирурга, али не у болници, већ у његовој главној резиденцији на породичном имању у Покантико Хилсу, код Њујорка.

Изгледа да операција није пуно изморила чувеног богаташа познатог по динамичности и лукавости, пише worldnewsdailyreport.com

Овај деведесетдеветогодишњи старац дозволио је репортерима да му поставе неколико питања свега 36 часова након последње операције.

Одмор на острву Хануату – Дејвид Рокефелер ће се одмарати у наредним недељама у свом комплексу на острву Хануату након шесте операције срца.

„Сваки пут кад добијем ново срце, то је као да ми дах живота проструји кроз тело. Осећам се жив и са обновљеном енергијом“, рекао је новинарима.

Упитан да објасни тајну свог дугог живота, Рокфелер је објаснио да је прави начин једноставан живот.

„Људи ме често питају и увек одговарам исту ствар: Волети живот. Живите једноставан живот, играјте се са децом, уживајте у оном што имате, проведите време са добрим, верним пријатељима“, одговорио је љубазно се насмешивши.

„Направио сам пуно пара у свом животу, али сам већину поклонио. Нема сврхе имати новац, ако не можете да га делите“, објаснио је овај милијардер.

Рокфелер се и даље понаша веома позитивно и нада се да живи 200 година, како је новинарима рекао у шали и добром расположењу.

Он је прву трансплантацију имао 1976. године након драматичне саобраћајне несреће са аутомобилом, што је довело до тога да претрпи срчани удар. Оперисан је 24 часа касније, а свега недељу после тога устао је и отишао на џогинг.

(Извор: SrbijaDanas.com)