Прочитај ми чланак

ИСТИНОЉУБЉЕ: Ваљевска Грачаница је јуче одбрањена, дођите и данас да СТРАЖАРИМО!

0

slika 1

Свети манастир Грачаница под судбоносном претњом рушења и потапања. Јуче се од ране зоре окупило преко двадесет што народа, нарочито смо благодарни најбројнијима међу нама- локалним честитим четницима који своју љубав према Грачаници доказују на делу из дана у дан. Надамо се да ће свако дати од себе све што може докле год то буде неопходно и пред Богом и пред људима.

На појачану будност нас је опоменуо догађај- када је око 10:20 ка порти манастира у луксузној шкоди кренуо директор бране Ровни- СПС-директор Миодраг Марковић. Пошто је касно приметио да нас има подоста, одмах је кренуо унатраг да се брзо враћа својим возилом на рискантно стрмом терену. Окренуо је повише Олтара и брзо отишао… Дакле, сада ћемо видети кога ће послати, своје раднике рушитеље са бране Ровни, или полицију, и питање је да ли ће то урадити данас или ће сачекати у нади да број стражара опадне наредних дана. Све је у рукама народа- како год окренеш, зато молимо Вас и чекамо Вас… тел. 064 535 2220.

slika 2

Данас је нови дан искушења Грачаничких…

П.С. Удружење грађана Победа и њени предстојници Драгољуб Крстић и Љубомир Брадић највећа су логистичка подршка народу који стражари код нападане Светиње Грачанице. Данас су Вишем јавном тужиоцу поднели „ургенцију за поступање“ у предмету против СПС-директора бране Ровни Миодрага Марковића због непоштовања одлуке скупштине Ваљева да се Грачаници прикључи струја и обуставе даљи скрнавни радови код манастира а све због проблематичне и погубне планиране максималне коте пуњења бране Ровни. И поред свега тога- стигли су и подржати верне стражаре код наше немањићке Светиње Грачанице.

(Србски ФБ репортер)