Прочитај ми чланак

ДСС: Председника Владе да не понижава српски народ одласком у Сребреницу

0

dss-srpska zastava 6
Председник Владе Србије Александар Вучић изјављује да је спреман да оде на дан обележавања двадесетогодишњице злочина у Сребреници 11. јула, док председник Србије Томислав Николић објављује да не иде, односно евентуални одлазак условљава поклоњењем Бакира Изетбеговића српским жртвама у Братунцу, Кравицама и другим местима.

Демократска странка Србије их позива да усагласе ставове и позива председника Владе да не понижава српски народ безусловним одласком у Сребреницу.

Неодлазак у Сребреницу српских званичника не би била конфронтација ни са бошњачким народом, ни са суседном БиХ, већ јасан знак противљења Србије неједнаком третману жртава и злочинаца и прекрајању историје. Ако политика која се залаже да се сви злочини казне и свим жртвама искаже једнак пијетет проузрокује незадовољтво Вашингтона, Берлина или Сарајева, онда је то цена која треба да се плати да би се остало на страни права, правде, морала и заштите интереса и достојанства Србије.

Да могу да буду питане, све невине жртве, било које националности и вероисповести, рекле би исто: пустите нас да почивамо у миру, нас ваши геостратешки интереси и личне политичке амбиције не занимају и осудите све оне који су нас, невине, погубили и све оне који су злочине над нама проузроковали.

Политизација и злоупотреба сребреничких жртава и прећуткивање злочина у Братунцу и Скеланима који су им претходили једнако су неморални.

Извр: ДСС, Србин.инфо