• Почетна
  • КУЛТУРА
  • СВЕ СЕ МОЖЕ КАД СЕ ХОЋЕ: Народ уз помоћ СМС-а „протерао“ латиницу са излога Културног центра Београда!
Прочитај ми чланак

СВЕ СЕ МОЖЕ КАД СЕ ХОЋЕ: Народ уз помоћ СМС-а „протерао“ латиницу са излога Културног центра Београда!

0

kulturni centar beograda 2
Српско удружење Ћирилица Београд је издало саопштење у којем обавештава српску јавност да се Видовданском акцијом, која је организована, пре свега, у циљу поштовања Уставног члана 10 успелo да се лепом речју скину жута латинична слова са Културног центра Београда.

Захваљујјући свим члановима Српског Удружења Ћирилица Београд, као и поштоваоцима овог удружења, који су смогли снагу и притиснули ЕНТЕР за СМС поруку (види – ВИДОВДАНСКА АКЦИЈА СРПСКОГ УДРУЖЕЊА „ЋИРИЛИЦА“ БЕОГРАД: Повратимо Културни центар Београда! , како би проследили писмо руководиоцу Кутурног центра Београда Ивони Јефтић, руководство Културног центра Београд  је мудро одмерило снагу јавне речи и склонило, сходно закону,  латинични натпис са ове државне установе, стоји у саопштењу Ћирилица.

kulturni centar beograda 1

На крају саопштења Српског Удружења Ћирилица Београд се подсећа да је Видовданска акција организована у складу са чланом 10 Устава Републике Србије, и захваљује се свим патриотским сајтовима, а посебно СРБИНУ ИНФО, који су њихову акцију на успешан начин подржали.

Извор: Србин.инфо, Српско удружење Ћирилица Београд