Прочитај ми чланак

Нова снага за стару славу

0

cetnicki pokret

Како и где је настала Ч.О.

Четничка Омладина je званично формирана 8. Маја 2011.године, на дан Светог Апостола Марка.Четничка Омладина је основана ради очувања Четничке традиције, која је започета давне 1903 године.

Симболи Ч.О.

Четничка Омладина је прихватила историјски Четнички симбол, црну заставу на којој је приказана лобања са укрштеним костима. То представља нашу спремност na жртву, одсуство страха oд смрти и јасну претњу свим непријатељима који прете да угрозе нашу државу.

Циљеви Ч.О.

Значај Четничког Покрета кроз историју је много већи него што се данас мисли. Четници су имали велику улогу у ослобођењу Србије од отоманске окупације.

Такође, прве елитне јединице у Србији су управо били четнички одреди,састављени углавно од омладине која им је приступала добровољно. Наш циљ је пре свега образовати омладину о Четништву и подизање националне свести код Срба, без обзира на религију, под један барјак. Нас Срба је премало да би смо делили здраве и моћне националне снаге на безброј политичких или идеолошких линија. Србију морамо ставити изнад свега, јер је то највећа вредност за коју се боримо.

Србске границе су тамо где је проливена србска крв. Доћиће време када ћемо све што нам је силом отето повратити под окриље јединствене Србије. То је наша дужност и све док ми постојимо, постојаће и наша праведна борба. Како и где делује Ч.О. Четничка Омладина делује на територији централне Србије, Црне Горе, Републике Србске, Косова и Метохије и Старе Србије. Четничка Омладина је непрофитна и неполитичка самофинансирајућа организација. У сваком граду, општини или селу где делује наша организација постављамо Четовође који по плану и програму организује Ч.О.

Четовође су главни и одговорни за рад и дисциплину у свом месту. Без Четовође и таквог система организације не би било могуће деловање. Акције Ч.О. За четири године постојања Ч.О. изведен је велики број акција. Присуством браће на Косовским Барикадама, дали смо подршку нашем народу који се храбро бори за опстанак на Светој Србској земљи.

cetnicki pokret 1

Такође, радили смо на томе да се велики број србских хероја не заборави и злонамерно стави на споредне странице историје. Један од многих хероја новије србске историје је и омладинац Споменко Гостић, који није хтео да напусти борбени положај и своју браћу. Са непуних 15 година он јуначки даде живот и тако остави завет како се брани родна груда и мајка Србија. Такође, учествовали смо у акцијама обнављања споменика србских хероја(војводама Василију Трбићу, Кости Војновићу итд. ).

Велики број браће активно учествује у помагању и раду Манастирима СПЦ широм Србства. Ово је мали део акција које смо урадили, а веће и озбиљније акције и напоран рад тек нам предстоје. Порука Ч.О. Омладина зове свију Да наставе традицију Поново ће сви да гину За Краља и Отаџбину. Уз молитву Светом Сави Кренули смо на пут прави Ко поштује Краља Перу Не треба да губи веру.

postavljanje krsta

Стара слава, снага нова Десна рука Гаврилова kаd притисне триста мука Војводе се сети Вука. Нама треба србска слога Са Вером у Христа Бога За спасeње србског рода Биће Смрт ил Слобода.

(Србин.инфо)