Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДAР ПОПОВИЋ о избаченим члановима ДСС; бивши ДСС-овци све ближи СНС-у

0
Фото: Бета - Милош Мишков; Политика - Д. Ћирков

Фото: Бета – Милош Мишков; Политика – Д. Ћирков

Изјава проф.др Александра Поповића носиоца изборне листе ДСС на прошлим изборима за град Београд

Политика Демократске странке Србије се спроводи у ДСС-у. Ван ДСС-а се, логично, спроводе неке друге и другачије политике.

Као неко ко је представљао Демократску странку Србије на прошлим градским изборима, био носилац листе и њен кадидат за градоначелника Београда, сигуран сам да политика ДСС-а није повећавање пореза на имовину, није задржавање система Бус плус, није продаја Студија Б, није оснивање нових јавних предузећа уз истовремено смањивање социјалних давања, нити је давање градског приобаља без јавних набавки, без конкурса за урбанистичка решења и уз тајни уговор арапским инвеститорима.

То је политика коју води данашња београдска власт и она је потпуно супротна изборном програму на основу којег су одборници ДСС стекли мандате.

Жао ми је што моји некадашњи саборци на градским изборима, са којима сам раније делио уверења да мандати, без обзира на законска решења, припадају странкама и програмима, а не појединцима који су их представљали, данас мисле и чине другачије.

Синиша Мали нема ништа против да Андреја Младеновић остаје заменик градоначелника

Након што га је председништво ДСС-а једногласном одлуком избацило из странке, Андреја Младеновић формираће засебну одборничку групу у београдском парламенту.

Андреја Младеновић остаће заменик градоначелника Београда. Детаље о новој одборничкој групи коју ће формирати саопштиће до четвртка. То је за „Политику” изјавио сам Младеновић, којег је председништво ДСС-а једногласном одлуком избацило из странке због, како је наведено, кршења њеног статута и нарушавања угледа.

Сада већ бивши функционер те партије најавио је одмах после искључења да ће формирати засебну одборничку групу у београдском парламенту која ће се „борити за идеје ДСС-а”. Њен назив ће по свој прилици бити Самостални ДСС, а очекује се да ће јој приступити већина од укупно девет одборника ДСС-а у градској скупштини, међу којима од виђенијих чланова и Небојша Бакарец. Ко ће је предводити, биће познато после данашње конференције за штампу Младеновића и његових истомишљеника у Старом двору.

Овим поводом се огласио и Синиша Мали, градоначелник Београда, рекавши за Танјуг да „нема проблем” с тим да Младеновић остане његов заменик, ако се са тим сагласи Српска напредна странка. Мали је навео и да му је Младеновић после искључења из ДСС-а потврдио да „остаје привржен идејама, плановима и пројектима” које су заједно дефинисали.

Према сазнањима „Политике”, СНС ће подржати идеју да Младеновић остане на функцији, а неће бити споран ни останак Владана Вукосављевића на челу градског Секретаријата за културу, који је у подели ресора међу партнерима у градској власти припао ДСС-у.

Извор: ДСС, Србин.инфо, Политика