Прочитај ми чланак

СТАРЛЕТЕ У ДИПЛОМАТСКОЈ СЛУЖБИ: Код Мркића журка као у Паровима

0

dusica-jevdenovic-napala-policajce-foto-mecedes-twitter-1435350856-688275

БЕОГРАД – Ако „саветница“ у Министарству спољних МСП Душица Јевђеновић буде осуђена због напада на службено лице, у затвору би могла да проведе од шест месеци до пет година.

Без обзира на то што су прошле недеље напали полицајце, Јевђеновићи, Душица и њен брат Иван, крај процеса ће чекати на слободи.

– Јасне су околности када се одређује притвор. Једна је опасност од бекства, што овде није случај. Опасност од утицаја на сведоке такође је искључена, јер су то нападнути полицајци – прича извор.

Такође, како каже, нема опасности од понављања кривичног дела, јер Јевђеновићи досад нису осуђивани.

У међувремену, у МСП су рекли да ће тражити да се Душичин дипломатски пасош, који јој је издао бивши министар Иван Мркић, огласи неважећим.

То је последњи у низу скандала с Мркићевим кадровима, који више приличе ријалити емисијама попут „Парова“ него угледној дипломатској служби.

Душица Јевђеновић: Знаш ли ти ко сам ја?

Каже да је саветница у МСП, што су у тој институцији демантовали. Међутим, има дипломатски пасош од маја 2013, када је министар био Иван Мркић. Прошле недеље је приведена јер је насрнула сузавцем на полицајце који су хапсили њеног брата, све то уз повике „знаш ли ти ко сам ја“ и „радим у МСП, имам дипломатски пасош“.

vanja-hadzovic-foto-facebook-1401609174-507619

Вања Хаџовић: Голишави дипломата

Млађа саветница у МСП у Мркићево време. Јавност ју је упознала преко голишавих фотографија на Фејсбуку. До данас није јасно како је успела да се запосли у МСП и како је примљена на Дипломатску академију. И једно и друго је морала да напусти. Дипломирала је на „Мегатренду“, била је активна у омладини СПС.

Невена Љубић Лојовић: Глумица и плесачица

У прес служби МСП било је места и за ову младу глумицу из Крагујевца, познату по малој улози у „Село гори, а баба се чешља“. Дипломирала је на Академији лепих уметности, а бавила се и спортским плесом. И она је, као и Грујићева, за државни посао имала јаку препоруку непознатог моћника.

Марија Грујић: Старлета са „Мегатренда“

Тек пошто је Вања Хаџовић напустила МСП, на њено место долази још једна голишава саветница – Марија Грујић, чије су фотографије красиле насловне стране мушких магазина. Радила је у прес служби Министарства, такође с дипломом „Мегатренда“. Спекулисало се да је само дошла на посао, без конкурса.

(Блиц)