Прочитај ми чланак

НОВАК БРИТАНСКИМ НОВИНАРИМА: Хоћете да кажете да варам?

0
Фото: Фонет

Фото: Фонет

Трећи пут у последњих неколико дана покренута је прича о наводном ’коучингу’ између Бориса Бекера и Новака Ђоковића.

Иако је већ одговорио на слична питања, српског тенисера поново су питали да прокоментарише те ситуације, а Новак се овога пута мало изнервирао, с разлогом:

“Покушавам да разумем шта покушавате да постигнете том причом. Не знам шта у ствари хоћете. Да ли желите да кажете да варам, мој тим и ја? Покушавам да схватим шта је иза овога. Мислим, да ли питате само мене или и друге играче“.

Потом је уследио појашњење новинара да се говорило и о коучингу Рафаела и Тонија Надала, као да је и сâм Бекер говорио о томе.

“Разумем, али ово питање сам добио већ два пута у последња два дана. Не знам шта да кажем, а да то већ нисам рекао, тако да ћу да поновим. Има одређених начина комуникације који представљају охрабрење, подршку, понеки пљесак у правом трентку, нешто што може да ми подигне енергију или да ме додатно мотивише. Али то је све у оквиру правила“, рекао је Новак и додао:

“Ако мој тим или ја кршимо неке правила, био бих кажњен, зар не? Судија би рекао ’казна због коучинга’ и то је то. То ми се догађало у животу и прихватам да се то деси када се ’коучинг’ одвијао. Само не разумем зашто се иста прича понавља данима“.

На питање да ли је о тој теми разговарао са Бекером пред меч са Колшрајбером, Ђоковић је одговорио да није.

Ни то није било довољно, па је уследило питање:

Да ли је данас било неких сигнала или речи на српском?

“На жалост, или на срећу, Борис не говори српски“, казао је Ђоковић уз осмех, “То је све што могу да кажем“.

Потом је у разговору са српским новинарима Новак поновио да не зна која је позадина свега.

“Закључио бих ту причу овим што сам сада рекао јер мислим да је све у оквиру правила. Нема разлога да се то истиче у медијима јер се онда ствара додатни притисак, не само на мене, него и на судије и све остале. Имам осећај као да ће тајни агенти и судски тумачи да седе поред Бориса и да анализирају његове покрете“.

Извор: Sport – B92.net – Saša Ozmo (ozmo_sasa)