• Почетна
  • СПОРТ
  • Све спремно за дочек златних кошаркашица, народ се окупља (Фото)
Прочитај ми чланак

Све спремно за дочек златних кошаркашица, народ се окупља (Фото)

0
Фото: Рас / Митар Митровић

Фото: Рас / Митар Митровић

После историјског успеха, прве златне медаље за Србију у историји европских шампиона за кошаркашице, нашој националној селекцији приређен је дочек на чувеном шампионском балкону Скупштине града Београда.

Изабранице Марине Маљковић које су у недељу шокирале „стари континент“ а одушевиле Србију победом у будимпештанском финалу над фаворизованом Француском (76:68), у понедељак су око поднева кренуле из Мађарске да поздраве све оне које су обрадовале.

 

Фото: Рас / Митар Митровић

Фото: Рас / Митар Митровић

Док се њихов долазак очекивао у главном граду Србије, пред балконом старог двора почео је да се окупља, углавном млађи свет.

Отворени аутобус са краљицама европске кошарке кретаће се ове вечери ауто путем од пумпе „Змај“ поред Комбанк арене, преко Бранковог моста до Скупштине града.

444docek-kosarkasica290615ras-foto-mitar-mitrovic-01_f

Изабранице Марине Маљковић у недељу увече су победом над Француском оствариле највећи успех у историји женске кошарке у Србији. Поред титуле европских шампионки, репрезентација Србије је обезбедила и директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године.

(Спорт Блиц)