• Почетна
  • ВИДЕО
  • НЕЦЕНЗУРИСАНО: Народ звиждуцима отерао министарку Зорану Михајловић са отварања моста! (Видео)
Прочитај ми чланак

НЕЦЕНЗУРИСАНО: Народ звиждуцима отерао министарку Зорану Михајловић са отварања моста! (Видео)

0

zajacar otvranje-mosta-gradjani-660x330

Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије и потпредседница Српске напредне странке; и председник Скупштине Града Зајечара данас су у том граду свечано отворили мост, који према новодима локалних медија још није завршен.

Том приликом се министарка Зорана Михајловић обратила окупљеном народу који је свре време њеног говора звиждао и викао – „Лопови, лопови!”:

 – Сутра је Видовдан, а Зајечарци данас славе Мостовдан јер је ово од велике важности за град, али и Србију. Испуњен је рок изградње и то један дан раније, одржано је обећање, а мост представља модеран пројекат који ће се можда наћи у некој од песама на Гитаријади – казала је Михајловићка. 

Министарка је додала да је и нови мост у Зајечару изградила домаћа фирма – МБА Миљковић. 

И градоначелник Зајечара, Саша Мирковић је пред окупљаним народом дао кратку изјаву која је такође била попраћена гласним негодавањем окупљењних Зајечараца:

– Честитам свима који су радили на изградњи моста који је сада отворен за пешаке, а од понедељка и за саобраћај. За који дан креће се са радовима у улици “7. септембар“, а финансијер су “Путеви Србије’.

Иначе, догађај су увеличала три авиона из којих су искочили падобранци, а након отврања окупљени су уживали у наступу Марије Шерифовић, Ане Бекуте и Бојане Стаменов.

Зајечарци звиждали и викали „Мирковићу лопове“ на отварању моста

Данашње свечано отварање незавршеног моста у Котлујевцу , обележило је жестоко негодовање грађана Зајечара који су овом приликом наоружани пиштаљкама звиждали и скандирали: „Лопови“ , „Мирковићу врати паре“ и „Мирковићу лопове“.

Планирани обилазак Сокобањске улице отказан је зато што Саша Мирковић и Зорана Михајловић нису имали храбрости да изађу пред незадовољне зајечарце.

Портал Зајечар Онлине је био на овом свечаном отварању и у разговору са људима дошао до закључка да сви грађани осећају да су преварени.

„Ово је срамота шта раде ови лопови“- добацивао је један од незадовољних грађана Зајечара.

„Њему је место у затвор“- рекао је Ж.Ш. видно узнемирен

Бежећи од незадовољних зајечараца Саша Мирковић и Зорана Михајловић на пола моста окренули су се , сели у бесне лимузине и напустили градилиште.

Међутим, како јављају локални медији, не би био никакав проблем да је мост завршен. Како преноси независни портал “Зајечар онлине”, чији су новинари присуствовали свечаном отварање незавршеног моста, огорчени грађани су наоружани пиштаљкама звиждали и скандирали:

“Лопови”, “Мирковићу врати паре” и “Мирковићу лопове”!

zajecar protest

СКАНДАЛ! Због министарке Михајловић угрозили безбедност радника на мосту!

Радници ангажовани на изградњи моста у Котлујевцу приморани су да по мраку и у неадекватним условима изводе тешке и опасне радове, како би бар делимично шминкање моста било завршено пре доласка министарке Зоране Михајловић.

Наш верни читалац јавио нам је да су на градилишту тешке машине и кранови, осветљење је скоро никакво и врло је небезбедно радити у таквим условима. На све то треба додати и чињеницу да је већина радника на градилишту још од раног јутра, да раде без прекида и пауза. Овим се крши већина одредби у прописима о безбедности на раду.

О квалитету овако изведених радова не треба трошити речи. Убрзано се трпа бетон преко бетона, асфалт преко асфалта, без икаквог размака иако је правилима грађевинске струке строго регулисано колико дана мора да прође да би бетон „сазрео“. Зорана Михајловић ће доћи и отићи али грађани Зајечара, њихови потомци и сви остали треба тим мостом да пролазе!

Да ће радови трајати током целе ноћи потрврдио је и градоначелник Велимир Огњеновић који је вечерас обишао „ноћне радове“. Огњеновић је поручио да ће све бити спремно за сутрашње „свечано отварање“ и позвао грађане да се придруже свечаности.

Екипа портала Зајечар Онлине обишла је око 22:30х радове на мосту и уверили смо се да се заиста ради у врло тешким условима, по мраку и да ће радови трајати целе ноћи. На слици можете и сами видети колико су услови небезбедни.

Подсећамо, првобитни рок за завршетак радова на мосту био је почетак фебруара, дакле иако је од тада прошло више од 4 ипо месеца, градска власт неће успети да мост заврши ни у новом року. Нажалост, неће им бити „тешко“ да свечано пресеку врпце, режимски медији брујаће о великим градитељским подухватима Зоране Михајловић, о небеском пројекту мага манипулације, естрадног менаџера Саше Мирковића, али ми који овде живимо знамо да мост није ЗАВРШЕН!

По граду се већ увелико збијају шале: Мирковић је обећао да ће мост бити отворен, не и завршен!

Извор: Србин.инфо, zajecaronline.com; фото: zajecaronline.com