• Почетна
  • ВИДЕО
  • ЗАВЕТНИЦИ ЗА „СРБИН ИНФО”: Британија је геноцидна творевина, а Душан Машић њен држављанин (видео)
Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ ЗА „СРБИН ИНФО”: Британија је геноцидна творевина, а Душан Машић њен држављанин (видео)

0
Фото: Србин.инфо

Фото: Србин.инфо

Циљ изложбе са стравичним фотографијама масакра над недужним цивилима, коју су Српски сабор Заветници поставили на Тргу републике, је да се покаже геноцидна британска политика по свету, нарочито са освртом од 19. века до данашњих дана. Ово за „Србин инфо” поручује Милица Ђурђевић, портпалол Заветника, који су, као прави одговор на срамну резолуцију о Сребреници из Лондона, Београђанима представили потресне фотографије британског геноцида кроз историју.

Фото: zavetnici.rs

Фото: zavetnici.rs

— На фотографијама можете видети свирепе злочине који су извршени директно од стране британских власти или под њиховим протекторатом у Кенији, Јужној Африци, Индији, Северној Америци. Тамо су нестајали читави народи и цивилизације – наглашава Ђурђевићева.

– Овом изложбом желимо да покажемо да се хегомонистичка, колонијална политика наставља и данас у савременом свету, иако званично више не постоје колоније. Доказ за то је и британска иницијатива да се у УН изгласа резолуција којом се српски народ и Република Српска проглашавају геноцидним.

izlozba britanska genocidna politika 5

Фото: Србин.инфо

Наша саговорница открива и да је Душан Машић, један од оснивача Б92 и покретач перформанса „7000”, који је најављен испред Скупштине Србије за 11. јул, са циљем да покаже да је Србија крива за наводни геноцид у Сребреници, неколико дана пред саму најаву овог догађаја постао држављанин Велике Британије.

– То се крије, као и што се крије ко све стоји иза тог такозваног перфоманса, који није никакав уметнички пројекат, већ заправо политичка провокација – истиче за „Србин инфо” Милица Ђурђевић.

Шта је још о изложби „Британска геноцидна политика и неколонијалне политике Велике Британије према Србији” рекла Милица Ђурђевић, можете послушати овде:

Извор: Србин.инфо – Дејан Петар Златановић, Алексеј Димитријевић; видео: zavetnici.rs – ПРОФИДИЗАЈН