Прочитај ми чланак

МИНИСТАР СПОРТА: Без пензије за Орлиће, светске шампионе у фудбалу

0
Фото: Танјуг - Сава Радовановић

Фото: Танјуг – Сава Радовановић

По закону и уредби о награђивању, ми не можемо ретроактивно да наградимо наше спортисте. Волео бих да је то могуће – рекао је министар омладине и спорта.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да омладински репрезентативци Србије неће добити пензије за освајање титуле првака света.

– По закону и уредби о награђивању ми не можемо ретроактивно да наградимо наше спортисте, у овом случају фудбалере. Као министар спорта, волео бих да можемо да наградимо све спортисте, али у овом тренутку то није могуће – рекао је Удовичић гостујући на телевизији Б92.

Он је додао да ће ресорно министарство покушати да пронађе начин да награди фудбалере, као и да се од њих очекује да у наредном периоду остваре исте резултате и по законском оквиру буду награђени за оно што су постигли.

– Направили су историјски и светски резултат, драго ми је што сам имао прилике у Милану на „Експо сајму“ да се похвалим да долазим из земље светског првака у фудбалу и да смо победили Бразил у финалу. То је нешто што је мени као бившем спортисти, или сада министру, огромна сатисфакција. Надам се да ће ти момци остати у истом саставу и да ће нас обрадовати у наредном периоду, а самим тим заслужити како награду, тако и национално признање – истакао је Удовичић.

Омладинска репрезентације остварила је највећи успех у историји српског фудбала, пошто је у финалу Светског првенства на Новом Зеланду победила Бразил са 2:1 после продужетака.

Извор: Вечерње новости, Б92