Прочитај ми чланак

САНДА: Влада Србије у Бриселу даје све низашта

0

sanda-kabinet-16-300

Дијалог Београда и Приштине у Бриселу није ништа друго до договор делегације Србије, предвођене председником Владе Александром Вучићем и делегације самопроглашене Републике Косова, о даљим заједничким корацима на успостављању потпуне косовске независности.

Учествујући у овом просецу, и склапајући неуставне и за државу дугорочно погубне споразуме Влада Србије саучествује у територијалној дезинтеграцији Србије, наивно очекујући испуњење обећања Европске уније да ће, за узврат, отворити прва преговарачка поглавља о приступању Србије ЕУ.

Изјаве дате после састанка којима се, на истоветан начин као и приликом потписивања Бриселског споразума у априлу 2013. године, бриселској представи приписује карактер епске психо-драме и истиче јуначка одбрана српских интереса током „озбиљних, тешких и мучних“ преговора, имају за циљ да од српске јавности сакрију једноставну истину: предају се Косово и Метохија и Срби који на њему живе, зарад лажне наде о уласку у ЕУ. Српска делегација у Бриселу, уместо режирања представе којом српски народ опет жели да преведе жедног преко воде, морала се придржавати Устава и закона Србије који јасно кажу да су Косово и Метохија и српска имовина неотуђиви део државе Србије.

Они који државу данас воде, опијени влашћу и материјалном добити, застрашени уценама, трговци делом територије Србије и сопственог народа, чули су поновљену јасну поруку Немачке: дајте све ни за шта! Ову поруку им је пренео немачки амбасадор Хајнц Вилхелм изјавом да је „могуће да ће Србија у периоду од наредних 15 година ући у Европску унију“. Тек завршена рунда тзв. политичког дијалога у Бриселу корак је у правцу потпуног испуњења тог захтева од стране Владе Србије.

Vranje patriotski blok
Влада Србије економску политику води по мери ММФ, а не грађана Србије

„Премијер Вучић има синдром бициклисте јер гази све оне испод њега као што то чини бициклиста. Шта је издаја Косова, продаја земље, продаја Телекома, поскупљење струје … – то је гажење попут педала. Повијену главу држи пред представницима Брисела и Вашингтона“, рекла је Санда Рашковић Ивић у емисији „Око југа“ ТВ Врање.

Председница Демократске странке Србије истакла је да је Патриотски блок права опозиција овој власти, за разлику од оне у скупштини која је кадровска, а не и идеолошка.

„Народ ћути јер је заузет својом муком, међутим када се народ једном пробуди ја се бојим народне реакције. Зато је боље да препознају и дају подршку онима који ће штитити њихове интересе“, истакла је Рашковић Ивић.

Она је критиковала економску политику Владе која се спороводи по мери Међународног монетарног фонда, а не грађана Србије и посебно указала на тежак положај сељака.

„Када би српске банке кредитирале људе да остану на селу у виду помоћи за куповину трактора, механизације – људи би били стимулисани да се удружују и укрупњавају и наступају на иностраним тржиштима“, рекла је председница ДСС и додала да су посебно угрожене жене на селу, кој често немају ни осигурање.

Демократска странка Србије и Покрет Двери одржали су у Врању и трибину у препуној сали Омладинског културног центра.

Извор: ДСС, Србин.инфо