Прочитај ми чланак

ИТAЛИЈA: Обрачун Срба и Шиптара гвозденим палицама и ланцима (ФОТО)

0

Тензија која се дигла између Срба и Шиптара у Трсту траје већ данима, међутим у суботу је достигло врхунац, када је група шиптара на плажи пресрела и малтретирала једну девојку из Србије.

Због инцидента који је у суботу избио, група Срба је у недељу увече улетела са гвозденим палицама и ланцима међу шиптаре у улици Виале XX Сеттемббре ( Главна пешачка зона у центру града) код фонтане, где је дошло до сукоба Срба и Шиптара.

Полиција је на позив грађана стигла након 10-так минута, међутим није стигла никог од актера догађаја да нађе јер су се разбежали по околним улицама.

На одговор није се дуго чекало! У понедељак око 20:00 часова шиптари су у улици Виа дел Тотро, са палицама и ланцима напали групу Срба која се ту налазила, исти сценарио као и претходне вечери доласком полиције сви су се већ разбежали.

Задња епизода насиља избила је јуче око 12:30 где, је један од шиптара задобио ударац гвозденом палицом у главу, он је одведен у хитну где му је пружена помоћ и након тога полиција га је спровела у истражни затвор.

Извор: ТПКНЕWС / илпиццоло