Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК ПОРУЧУЈЕ ВЛАСТИМА: Не идите у Сребреницу, затражите помоћ Русије

0

 bosko-sanda-srpska zastavaПоводом предлога Велике Британије да Савет безбедности УН донесе посебну резолуцију о наводном злочину геноцида у Сребреници, слободни смо да Вас упозоримо да је недавно протекло сто година од страшног геноцида турске војне силе над Јерменима у којем је побијено близу 1.500.000 недужних мушкараца, жена и деце, па на такву годишњицу није реаговала „осетљиваˮ британска душа.

Исто би се могло рећи и за холокауст у нацистичкој Немачкој у којем је страдало око 6.000.000 Јевреја, а да не помињемо потоње геноциде у Дарфуру на југу Судана или недавно у Ираку и у Сирији. Ни у једном од ових случајева масовних злочина, који су неупоредиво већих размера од масакра у Сребреници 1995. године, нико није сматрао за потребно да треба да се огласи Савет безбедности УН. Зато смо уверени да је једина сврха овог британског предлога да се на Србе изнова навуку колективна кривица, презир и омраза, а дејтонска Република Српска уруши и затре зарад унитаризације Босне и Херцеговине.

Све су то разлози због којих Вам предлажемо да се не само одлучно супротставите овом предлогу, него и да пријатељске чланице Савета безбедности, нарочито Русију, замолите да гласа против њега. Сматрамо, такође, да председник Владе Србије Александар Вучић и други највиши званичници државе Србије у овим околностима не треба да присуствују комеморацији у Сребреници, пошто би то било још једно национално понижење и наметање целом српском народу етикете геноцидности.

У Београду, 18. јуна 2015.
У име Патриотског блока,
Др Санда Рашковић Ивић, председница ДСС
Бошко Обрадовић, члан Старешинства покрета Двери

Извор: Србин.инфо