• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ПУШКОВ ЗА СРБИН ИНФО: Резолуција о Сребреници је удар на Србију да би се завадили православци и муслимани
Прочитај ми чланак

ПУШКОВ ЗА СРБИН ИНФО: Резолуција о Сребреници је удар на Србију да би се завадили православци и муслимани

0
Dejan Pater Zlatanovic Aleksej Puskovfoto Srbin.info

Главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић, и шеф Одбора за иностране послове Државне Думе Савета Руске Федерације у Србији Алексеј Пушков. (Фото: Србин.инфо)

Шеф Одбора за иностране послове Државне Думе Савета Руске Федерације у Србији Алексеј Пушков , после одржаног предавања у „Карић фондацији“, где је говорио о руској спољној политици данас, на питање новинара „Србин инфо“ је истакао да је предлог британске резолуције о Сребреници покушај да се заваде православни и муслимански народ на овим просторима.

Такође, Запад на овај начин жели да пошаље сигнал да може да покрене механизме који ће бити удар на ауторитет и имиџ Србије, јер се није придружила санкцијама Русији.

Он је и указао да не подржава усвајање тог документа, уз образложење да би од њега било више штете него користи.

Пушков је на предавању о актуелним спољнополитичким питањима на Унверзитету „Карић“ истакао да у Сребреници није био геноцид и упитао зашто се онда остали случајеви сличних злочина на територији Европе не разматрају на тај начин.

Као пример навео је страдање становника у Украјини истакавши да је живот тамо изгубило 6.500 људи.

– Ако прихватимо да је у Сребреници био геноцид, што није био случај, онда то значи да је Запад исправно поступио 1999. године и то је оно што треба да легитимише садашњу политику – отцепљење Косова било би оправдано и Косово може да постане члан Европске уније и Уједињених нација“, рекао је Пушков.

Према његовим речима, Запад игра политику двоструких стандарда и узима за право да одређује шта је злочин, а шта не.

Пушков је оценио и да Србија спроводи исправну политику, јер се, како је указао, са једне стране зближава са ЕУ, а са друге одржава односе са Русијом.

„Та двосмерност политике је добра за вашу земљу“, закључио је Пушков.

Извор: srbin.info