Прочитај ми чланак

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ (ЗАВЕТНИЦИ) ЗА СРБИН ИНФО: Увлаче нас у НАТО на мала врата (видео)

0

milica djurdjevic zavetnici

Србија никад у НАТО – је кампања коју смо 24. марта покренули широм земље, а убрзо се проширила и у Српској, Црној Гори, а поготово је наишла велику подршку у српском ресајању где су људи нажалост већ дуго успавани и разочарани свима оним што се дешава у Србији. Нашу антинатовску кампању су дочекали с великим одушевљењем. Ово у интервјуу за „Србин инфо“ поручује Милица Ђурђевић, портпарол Српског сабора Заветника.

Покренули сте кампању „Србија никад у НАТО”, иако званични Београд инсистира на политичкој неутралности?

– Србија још није постала чланица НАТО пакта, али је НАТО заиста дубоко ушао у Србију. А да у нашој земљи, међу народом Србије, постоји велики отпор према уласку у овај војни савез показује и одличан одзив на нашу акцију чак и градовима попут Новог Пазара, у којима већ десет година није спроведена ниједна државотворна кампања.

Какви су утисци из Новог Пазара?

– Док се у самом граду отворено пропагира исламски радикализам, који се допушта од стране српских власти, дотле се нама, искреним српским патриотама тамо забрањује право да се јавно огласимо, иако је Уставом сваком држављанину Србије загарантовано право слободе говора и окупљања. Наше активности које су национално-државотворне и свему су у потпуности у складу са Уставом Србије. Ипак, оне се проглашавају за нелегитимне, за аактивности високог ризика… Ипак, одбор Српских Заветника у Новом Пазару није био тиме заплашен и обесхрабљен. Потрудили смо се да кампања „Србија никад у НАТО” не изостане ни у том граду. Прикупили смо потписе против уласка Србије у НАТО, а и у граду су осванули плакати наше кампање.

До када ће трајати кампања „Србија никад у НАТО”?

– Завршиће се тек онда када прозападни режим у Београду и званично одустане од погубног пута увлачења Србије у НАТО савез и ЕУ. И оно што се стално подваљује народу Србије је раздвајање интеграција у ЕУ од интеграција у НАТО. Јасно је да Србија неће ући у ЕУ све док не пристане да буде протекторат НАТО савеза, што је уосталом и потписано и у Бриселу 18.марта.

Прикупили смо више од 100.000 потписа против уласка Србије у НАТО и одржали у Београду међународну конференцију „Србија никад у НАТО”, са гостима из бројних европских земаља. Поготово смо поносни што је на конференцији био учесник и познати чешки режисер Вацлав Дворжак, који је пренео искуства како се Чеси боре против овог пакта у свој земљи не желећи да пристану да и даље буду НАТО колонија. На конференцији смо добили подршку и Словеначке националне партије, Француске популарне деснице, као и од гостију из Сирије и Либије. Сви су они дошли да охрабре Србију јер сви знају да је Србија један од највећих антинатовских центара у свету.

zavetnici ne nato
Значи, антиглобалистички покрети у Србији се повезују са истомишљеницима у свету у борби против светске владе?

– Да бисмо победили глобализам, морамо и ми да се глобално супротставимо и повежемо с пријатељима и истомишљениицима из Европа и света. Никада нисмо били искључива опција која затвара очи чак и према Западу, јер у западном свету има људи свесни неприлика у којима живе. Они инсистирају да се повежу са Србима истичући да је Косово Србија, да је над Србијом извршен злочин, да је Србија дискриминисана у међународној заједници. Наравно, треба подвући да су и њихове очи упрте у Русија као што су и наше данас.

Имамо много пријатеља свету, што се овде крије, јер се углавном представља у српским медијима да сви на Западу мисле да је Србија кључни кривац за све најгоре ствари које се дешавају на Балкану последњих четврт века. Али да то није тако говори и то што чешки редитељ Вацлав Дворжак се бави Сребреницом. У току је израда документарног филма који се бави том темом, а Заветници ће бити покровитељи премијере тог драгоценог филма у Београду и Бања Луци. Надамо се да ће то бити врло ускоро, можда чак и крајем идућег месеца, на годишњицу Дејтонског споразума, јер Република Српска тренутно трпи велике унутрашње и спољашне притиске са циљем њеног укидања – поручује Милица Ђурђевић за „Србин.инфо“.

Извор: Србин.инфо – Дејан Петар Златановић, Алексеј Димитријевић