Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Како се Дејан Матић обогатио за првих шест месеци свог предсениковања општином Земун?

0

dejan-matic-zemun-korupcija

Двери јавно постављају питање Дејану Матићу како је и на који начин за шест месеци од ступања на функцију председника општине Земун, драстично увећао своју личну имовину.

Дејан Матић је у периоду од шест месеци од преузимања председничке функције у Земуну на волшебан начин постао власник: 6,3 хектара земље ,450 м2 у некретнинама,четири њиве,две куће,шуме,објеката од 146 м2,ливаде,пашњака.. .Наиме, то је наведено у имовинској карти коју је поднео,по законској обавези,Агенцији за борбу против корупције 30.јануара 2014(достављена у прилогу).За разлику од тога у предходној имовинској карти,коју је поднео 06.августа 2013(такође у прилогу) непосредно по избору на функцију председника општине Земун Матић није пријавио ништа ,чак ни депозите у банкама.

Знајући за примања председника општине у том периоду а у вези са горе наведеним јасно је да Дејан Матић дугује да јавно одговори грађанима Земуна ,на који је начин стекао поменуту имовину?Да ли је поменуту имовину добио на лотоу или је реч о наследству које му је оставила тетка која је патентирала вакцину против сиде? Или је можда током предходног посла(био лични возач Александра Вучића) научио да се сналази на клизавом страначком терену и хвата законске кривине .Како год, у Земуну је све писутнија епидемија злупотреба положаја у јавним предузећима, велики је број новонасталих фиктивних уговора о делу и махинација са грађевинским и осталим дозволама које се обезбеђују за страначки подобне инвеститоре и још много тога.

Двери ће инсистирати на одговорима на ова питања у интересу грађана Земуна,који као и остали грађани Србије већ предуго трпе партократску пљачкашку СНС клику на свим нивоима власти. Зато ћемо Матићу дати разуман рок да одговори.Уколико у разумном року јавност не добије одговоре на ова питања, бићемо принуђени да предузмемо наредне кораке о којима ће јавност бити благовремено обавештена.

(Двери Земун)