Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ ПОРУЧИЛИ СРБИМА: Ниш је албански град!

0

siptari

Албанци настављају да провоцирају Србе, а најновије провокације огледају се у натписима албанских медија, који износе тврдње да је Ниш одувек био њихов град и да му је право име Ниси!

Како тврди албански медиј Прешева јоне Ниш је одувек био чист Албански град, али је онда етнички очишћен од стране Срба, као и споразумима Београда и Турске.

Овај медиј као доказ твдрње да је ниш (Nishi на албанском) приказује фотографију Албанаца у овом граду из 1912. године на којој је приказано „протеривање Албанаца из Србије“!

Они такође наводе да је до тада у Србији живело преко 100.000 Албанаца, а да их је сада нешто више од 5.ооо!

Ово је само још једна у низу провокација Албанаца, а подсетимо да су Албанци – католици с Косова и Метохије, тврдили и да су поједини манастири и цркве СПЦ-а заправо њихови храмови које су им Срби давно отели и траже да им се неке од српских светиња „врате“ и дају на управљање, као и да се одатле протерају православни свештеници!

У селу Ђонај, недалеко од Призрена на Косову и Метохији, налази се православна црква стара 1.000 година, за коју локални мештани тврде да је то заправо католичка црква. Албанци се позивају на своју историју пре него што су прешли у ислам, тврде да је сива црква њихова и да им је отета, па је желе назад.

(Телеграф)