Прочитај ми чланак

ЉАЈИЋ И ИВАНОВИЋ О МЕЧУ СА ДАНСКОМ: Да будемо хладне главе и „гладни” голова (видео)

0

Лепо је када се победи у репрезентацији, иако нам победа није донела бодове, али значи због атмосфере и припреме за меч у Копенхагену – каже Адем.

Српски фудбалски репрезентативац Адем Љајић изјавио је да је срећан због постигнутог гола против Азербејџана, првог у дресу А тима, али да је појединачни учинак у другом плану.

Србија је у пријатељском мечу савладала Азербејџан са 4:1, а Љајић је постигао други гол на утакмици, његов први на укупно 11 мечева за најјачу селекцију.

– Задовољан сам, истина, могла је лопта брже да се креће у првом полувремену, али касније је све надокнађено. Лепо је кад се победи у репрезентацији, иако нам победа није донела бодове, али значи због атмосфере у којој настављамо припреме за Данску“, рекао је Љајић за сајт ФСС.

Он је додао да Србија има квалитетан тим и квалитетне појединце, који знају да морају да победе у Данској, уколико желе да остану у трци за пласман на шампионат Европе у Француској.

– Припремамо се, радимо, али знамо да ће нам пре свега бити потребна хладна глава против Данске – поручио је ас Роме.

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић и његов заменик Александар Коларов поручили су да је победа у пријатељском мечу против Азербејџана (4:1) позитивно утицала на самопоуздање екипе уочи важне утакмице са Данском у квалификацијама за првенство Европе.

– Одиграли смо утакмицу против Азербејџана максимално професионално, али у Данској морамо много више да пружимо, поготово јер то неће бити ни слична утакмица. Задовољан сам и постигнутим головима, али то није посебно вредно помена – изјавио је двоструки стрелац Ивановић за сајт ФСС.

Он је додао да очекује и да нападачи „прораде“.

– Имамо квалитет, али треба нам да мало будемо „гладни“ голова. Статистички, много више голова се постиже после прекида, екипа Азербејџана није могла висински да нам парира, па зато наглашавам да ће Копенхагену бити три пута теже да постигнемо гол из прекида – истакао је Ивановић.

Утакмица између Данске и Србија игра се у суботу у Копенхагену од 20.45 сати.

Извор: Вечерње новости