Прочитај ми чланак

УЖИВАЈТЕ: Тако то раде српски пилоти (фото галерија)

0
На војном аеродрому Лађевци код Краљева, данас је одржана акција "Отворени дан". Више стотина посетилаца могло је да разгледа средства технике и да ужива у летачком програму у коме су пилоти показали своје способности на авионима Г4 и хеликоптерима Газела. Фото Танјуг - Саша Петровић

На војном аеродрому Лађевци код Краљева, данас је одржана акција „Отворени дан“. Више стотина посетилаца могло је да разгледа средства технике и да ужива у летачком програму у коме су пилоти показали своје способности на авионима Г4 и хеликоптерима Газела. Фото Танјуг – Саша Петровић

Акција „Отворени дан” на аеродрому Морава, у организацији 98. ваздухопловне бригаде, окупила је у суботу 06.06.2015. г., велики број љубитеља ваздухопловства.

Публика је имала прилику да види ваздухоплове из састава те ваздухопловне бригаде, као и приказ оперативних способности посада које су учествовале у летачком програму.

Заменик команданта 98. ваздухопловне бригаде пуковник Дејан Васиљевић је заједно са капетаном Марком Ђорђевићем демонстрирао оспособљеност пилота на школско-борбеном авиону „Супер Галеб“ Г-4 који је намењен за прелазно школовање пилота, док је оспособљеност пилота хеликоптерске ескадриле на хеликоптеру типа „Газела“ приказао мајор Николић Саша.

Најмлађа и највернија публика није пропустила прилику да се фотографише поред остале технике којом располаже ова бригада, а која је била изложена на стајанци.

Извор: vs.rs