Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ НА ВИДОВДАН: Доле издајнички режим!

0
СРС (Фото: СРС)

СРС (Фото: СРС)

БEOГРAД – Српска радикална странка наjавила jе за Видовдан, 28. jуна, протестни скуп на Tргу Републике у Београду коjи ће бити, како jе истакнуто на данашњоj конференциjи за медиjе, против „издаjничког прозападног режима“.

Према речима функционера СРС Немање Шаровића, Видовдан jе прави дан да се искаже неслагање са континуитетом политике од 5. октобра 2000. до данас и на њему ће бити речи о економским и социjалним темама, као и наjвиталниjим интересима грађана Србиjе.

Kако jе обjаснио, скуп jе приjављен полициjи у складу са законом и додао да сматра да неће бити проблема око његовог одржавања.

Шаровић jе данас додао да СРС наjоштриjе осуђуjе и наjаву отпуштања 9.000 радника из jавног сектора поручивши да то ниjе у складу са прокламованим циљевима Владе Србиjе о заштити државног буџета већ да ће они бити изиграни.

„Jасно jе да међу тих 9.000 људи неће бити оних коjи су политички подобни и страначких кадрова примљених у последњих годину дана“, рекао jе Шаровић.

Oн jе истакао да би, када jе реч о очувању буџета, требало угасити броjне агенциjе, али и прекинути финансирање невладиних организациjа, за коjе jе рекао да раде против Србиjе.

Шаровић jе упозорио и да jе европски пут Србиjе погубан и да се листа услова коjа се поставља пред нашу земљу стално продужава.

Према његовим речима, од хрватских парламентараца могло се чути да се од Србиjе тражи осуда изjава и потеза лидера СРС Воjислава Шешеља, корекциjа граница на Дунаву, откопавање гробница, већа права хрватске мањине у Србиjи…

„На том примеру можете видети да Хрватска, као реално jедна од наjмање значаjних земаља EУ, итекако има велики уцењивачки капацитет када се ради о Србиjи. У ситуациjи смо да докле год Хрватска не буде сагласна са нашим уласком у EУ тог уласка неће бити, а ми осим прихватања уцена не можемо да одговоримо Хрватима ако желимо у EУ“, рекао jе Шаровић и позвао српску владу да се окане европског пута.

 

Извор: Танјуг