Прочитај ми чланак

„СВЕТИ САВА” ПОБЕДИО МАФИЈУ: На оптужници 12 дилера и пет наркомана из Лазаревца

0

narkomani

Више тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против 12 дилера и још петоро наркомана из Лазаревца који су се прошле године нашли на списку Удружења грађана “Свети Сава” објављеном на Фејсбуку.

Лазаревачки дилери и наркомани ухапшени су крајем јануара у великој полицијској акцији због сумње да су дуже време продавали, односно конзумирали наркотике у тој општини.

Сви они су се још прошле године нашли на списковима Удружења грађана “Свети Сава” који су објављени на друштвеној мрежи Фејсбук.

Активисти овог удружења сами су се организовали пре скоро две године и кренули у обрачун са дилерима дроге из Лазаревца. Спискови који су садржали фотографије, као и пуна имена и адресе дилера објављени су најпре на Фејсбуку, а потом су активисти плакате исте садржине лепили по читавом Лазаревцу.

Убрзо је реаговала и полиција која је након спроведене истраге ухапсила укупно 18 особа, од којих су махом све биле на списковима “Светог Саве”.

Оптужница Вишег тужилаштва терети Немању Ралића, Николу Ралића, Маријану Миловановић, Марка Растовића, Предрага Цветковића, Зорана Илића, Мирослава Савића, Јасмину Јеремић, Наду Пантелић, Бојана Борјана, Марка Димића и Стефана Вујошевића за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Истом оптужницом обухваћени су и Весна Драмићанин, Зоран Бранковић, Златко Јовановић, Јовица Марковић и Бојан Остојић, који су оптужени за поседовање наркотика за сопствену употребу. Оптужница и даље није правоснажна, већ се тренутно налази пред судом који би требало да је потврди или у крајњем случају да наложи допуну истраге.

narkomani 2

Из неформалног удружења “Свети Сава” поздрављају писање оптужнице и поручују да ће наставити са својим активностима и борити се против дилера.

– Акција је покренута само са једним циљем – да заштитимо омладину. Деца су највише на мети дилера дроге, а према неким нашим сазнањима, у сваком одељењу вишег разреда основне, а посебно средње школе постоји по један дилер. Наш циљ је да се томе стане на пут и да сачувамо децу која су у овим кризним временима најподложнија увођењу у свет дроге – рекли су за “Блиц” из удружења.

(Блиц)