• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ШЕШЕЉ: Запад очекује да брзо умрем, али мени се не умире док не ослободимо Србију
Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Запад очекује да брзо умрем, али мени се не умире док не ослободимо Србију

0
Фото: СРС

Фото: СРС

На конгресу учествује 653 делегата и око 1500 гостију, а интересантно је да су поред српских и страначких застава, истакнуте и заставе Новорусије и Доњецке народне Републике.

Делегати су из Србије, Црне Горе и Републике Српске, наводи се на сајту ове странке.

Шешељ је у свом обраћању истакао да је „од 2000. године све мафијашке режиме у Србији постављао Запад“.

Оценио је да је „напредњачка власт гора од досманлијске и да су напредњаци све урадили оно што демократе нису смеле“.

„Томислав Николић и Александар Вучић су издали Косово!“ – рекао је Шешељ и навео да је иницијатива о промени Устава Србије начин да потврде „ту своју издају“.

Лидер радикала је поручио да је једини спас Србије чланство у Евроазијском савезу и војна интеграција у ОДКБ.

Он је раније најавио да ће конгрес приказати сву снагу консолидоване странке коју води, а најавио је и да ће бити значајних кадровских промена.

Фото: СРС

Фото: СРС

Запад очекује да брзо умрем, али мени се не умире док не ослободимо Србију!

Запад је очекивао да ће Српска радикална странка да пропадне, а ми смо још више ојачали. Очекивали су да ћу брзо умрети, али се мени не умире све док не ослободимо Србију! Траже да идем натраг у Хаг, а ја добровољно не идем.

Напредњачки режим тврди да захтев да се вратим у Хаг удар на Вучића, а не на мене; али да је то удар на Вучића они би тражили да Вучић оде у Хаг, а не ја. Но, захтев да будем ухапшен и враћен у Хаг и није тако лош јер је Запад ставио овај ненародни режим на нови испит који ће показати колико су они издајници. Ја се нећу добровољно предати, али нећу ни бежати.

Нека ме хапсе и на рукама носе до аеродрома, па нека ту љагу носе на себи док буду живи, закључио је у свом говори на Деветом отаџбинском конгресу председник радикала др Војислав Шешељ.

Фото: Танјуг/Драган Станковић

Фото: Танјуг/Драган Станковић

О Русији и српским земљама

Лидер радикала је подвукао да странка нуди одустајање од уласка у ЕУ, оценивши да је једина алтернатива пред српским народом интеграција са Русијом, улазак у евроазијску унију…

„Наса судбнина је везана за судбину Русије, наш мали чамац треба да вежемо са велики руски брод како не бисмо потонули него да бисмо се сачували“ рекао је лидер радикала.

Како је навео српски народ никада неће доводити у питање територијални интегритет и сувернитет „мајке Русије“ и да додао да „Крим никада неће бити саставни део Украјине“.

Говорећи о односима у региону, Шешељ је казао да су „немогући пријатељски односи са Хрватском, док се у целости не ослободи Република Српска Крајина“, да се СРС залаже за очување РС и да је уверен да ће српски народ оборити „режим Мила Ђукановића у Црној Гори“ те да ће СРС „српску Црну Гору увести у једну државу целог српског народа“.

Такође је изразио и забирнутост „због судбиуне наше браће у Македонији“.

(Правда, СРБИН.ИНФО, Танјуг)