• Почетна
  • СВЕТ
  • „Хималаји” ће ловце Т-50 штитити од непријатељских пројектила
Прочитај ми чланак

„Хималаји” ће ловце Т-50 штитити од непријатељских пројектила

0

t-50

СИСТЕМ за електронску борбу „Хималаји”, који је направио руски концерн „КРЕТ”, не само да повећава борбену отпорност руског ловца пете генерације Т-50, већ и у значајној мери неутрализује технологије смањења уочљивости противника, саопштила је у среду прес-служба КРЕТ.

Планирано је да серијска производња тог најновијег руског ловца почне 2016. године, сада су у току летачка испитивања.

За сада само једна земља, САД, користи ловце пете генерације —авионе F-22 и F-35. Коришћење композитних материјала и иновативних технологија, аеродинамичка шема авиона и карактеристике мотора обезбеђују Т-50 најнижи ниво радарске, оптичке и инфрацрвене уочљивости.

„Руски авион перте генерације биће потпуно заштићен од погађања средствима противника. То ће обезбеђивати уграђени систем „Хималаји”. Он ће омогућити не само да се побољшају заштита од сметњи и борбена отпорност авиона, већ и да се у значајној мери неутралишу технологије смањења уочљивости противникових авиона” — наводи се у саопштењу КРЕТ.

349586_suhoj-t-50--foto-thebsreport-wordpress-com_f

Концерн ће производити велики део инструмената за Т-50.

„Такође, специјално за Т-50 Концерн је направио инерцијални навигациони систем без жироскопске стабилисане платформе која ће помоћи ловцу да се оријентише у простору у случају немогућности успостављања везе са навигационим станицама на земљи, губљења сателитски сигнала итд.” — навео је концерн.

У прес-служби истичу да су „авиони нове генерације увек врхунац рада свих коопераната који учествују у пројектима њихове производње, и КРЕТ није изузетак”.

КРЕТ је највећи руски холдинг у електронској области. Основан је 2009. године и део је руске државне корпорације „Ростех”.

 

Fakti