Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Заклео сам се на Устав Србије, а не другима

0
Фото: АФП

Фото: АФП

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је, говорећи о спремности за диверзификацију гасних извора, да ради у интересу грађана Србије, а не било које велике силе.

„Заклео сам се на Устав Србије, пред српском заставом и одговарам грађанима Србије, а не било којој другој великој сили“, рекао је Вучић новинарима у Палати „Србија“, где је учествовао на округлом столу „Регион успеха“, преноси Танјуг.

Поновио је да је Србија спремна за диверзификацију гасних извора, јер не сме да дозволи да 2019. године нема одакле да узима гас.

Премијер је објаснио да од 2019. године Србија неће више моћи да преузима руски гас из правца Мађарске на Берегову, те да ће се наћи у тешкој ситуацији.

„Ми смо спремни да прихватимо гас од Руса, само ми реците одакле стиже тај гас? Да ли преко Турске и Грчке и ко нам то гарантује, или стиже преко Бугарске, јер je очигледно да преко Берегова неће да стиже“, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да Србија из Азербејџана може да добије 300 или 400 милиона кубних метара гаса, што није довољно за фабрике и становништво, а да би гас са Крка био три пута скупљи.

Поновио је да је његов посао да учини све како би у будућности постојала могућност избора и сигурног снадбевања гасом.

„Ја сам крив ако 2019. године ми гас немамо“, рекао је Вучић.

Извор: РТС