Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ ПУКЛИ: Блатер опет на челу Фифе

0

SB

Сеп Блатер и у наредном периоду ће бити први човек Фифе. Противкандидат Принц Али бин ал Хусеин повукао се из трке после прве рунде гласања.

 

Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер поново је изабран на ту функцију, коју ће обављати у наредне четири године.

Блатер је освојио пети узастопни мандат на челу Фифе, пошто се његов противкандидат на изборима на конгресу Фифе јордански принц Али бин Ал Хусеин повукао уочи другог круга гласања.

Блатер је у првом кругу добио 133, а Хусеин 73 гласа, што је значило да гласање мора да се обави у другом кругу у којем би за победу била потребна проста већина гласова укупно 209 делегата. 

Овако је протекао дан у Цириху:

19.20 – Принц Али бин ал Хусеин се повукао из изборне трке, тако да је Сеп Блатер освојио и пети мандат на челу Међународне фудбалске федерације! 

19.10 – Други круг гласања је у току… 

19.05 – Блатер је добио 133 гласа, Принц Али бин ал Хусеин 73. Пошто Блатер нема две трећине гласова, на реду је други круг гласања. У другом кругу гласања потребно је да победник добије просту већину гласова.

 

18.40 – Завршено је гласање, сада ће се пребројавати гласови.

17.19 – Гласали представници Босне и Херцеговине, Боцване и Бразила… 

17.00 – У Цириху почело гласање за председника Фифе. Сеп Блатер, упркос скандалима протеклих дана, и даље важи за главног фаворита за останак на функцији. 

RTS