Прочитај ми чланак

ЗАДАТАК ВОЈСКЕ СРБИЈЕ на НАТО вежби јесте да глуми војску Русије?

0

srpska i americka vojska 5038

Вест да српска војска учествује на војној вежби НАТО „Заједничко решење 4″ чији је циљ утврђивање одбране балтичких земаља, попут Летоније, Естоније, Литваније и Пољске изазвало је различите реакције у Србији. Ове вежбе које трају до 6. јуна многи карактеришу као војне вежбе НАТО-а против Русије, а занимљиво је да је Македонија одбила учешће у њима о чему више можете прочитати ОВДЕ.

Осим бројних негативних реакција на интернету због учешћа Србије у вежби усмереној против Русије било је и шаљивих коментара на ангажман српских војника у овој акцији НАТО.

– Па наша војска , војске Црне Горе и Молдавије ће тамо на тој вјежби глумити војску Русије…Слично су пре неколико година припадници ОС БиХ у Немачкој глумили Талибане – написао је у коментару један од читалаца Правде који се потписао као Милош.

Да ли ће наши војници глумети руске агресоре или ће јуначки бранити Балтик од Путина ускоро ћемо сазнати.

На војним вежбама које ће се одржати на полигону САД у Хохенфелсу у Немачкој, одржаће се највеће војне вежбе ове године а у њима ће учествовати преко 4.700 војника и 13 земаља чланица НАТО, међу којима Албанија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Италија, Летонија, Румунија и Словенија. У вежбама ће учествовати и три земље партнери НАТО-а, Молдавија, Црна Гора и Србија.

Извор: Правда