• Почетна
  • ДРУШТВО
  • НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА СРБИЈУ: Митровић и Марковић прескачу ЕП у Чешкој!
Прочитај ми чланак

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА СРБИЈУ: Митровић и Марковић прескачу ЕП у Чешкој!

0

fudbaleri Lazar Markovic i Aleksandar Mitrovic

После Матије Настасића и Немање Радоје који дефинитино неће бити учесници Европског првенства у Чешкој, селектор Младен Додић, сада већ готово извесно, неће моћи да рачуна и на услуге голгетера Андерлехта, Александра Митровића и нападача Ливерпула, Лазара Марковића. Потврда ове вести биће позната сутра када ће селектор „орлића” да саопшти списак са именима путника за Чешку на коме ће се наћи 20 играча и тројица голмана.

– Да, Митровић и Марковић су под упитником – истиче Младен Додић. – Нападач Андерлехта већ дуго вуче једну неугодну повреду, а данас или сутра знаћемо и дефинитивно каква је ситуација око Марковића.

НЕМАЧКА НА ОТВАРАЊУ
Млaдa репрезентaцијa Србије ће све утaкмице на ЕП игрaти у Прaгу, а премијера је 17. јуна против Немачке. Три дана касније састајемо се са Чешком, а последњи меч у групи је дуел са Данском, 23. јуна. Нa првенству Eврoпе учествују: Чешкa, Немaчкa, Дaнскa, Србијa (A групa), односно Eнглескa, Итaлијa, Пoртугaлијa, Шведскa (Б групa).

Све ово (не) ремети планове селектора „орлића” који жели да настави са добрим резултатима генерације, која је на путу до ЕП елиминисала једну Шпанију….

– Нама су на предстојећем шампионату неопходни пре свега здрави и мотивисани играчи. Они који ће у потпуности бити спремни да оправдају поверење и обрадују наш народ у Србији и дијаспори. Зато је најбоље да на време знамо на кога све можемо да рачунамо у пуној мери.

И поред отказа „А” репрезентативаца нових имена на списку неће бити…

– На моју жалост на списку неће бити ни неких играча који су се налазили у протоколу током квалификација за ЕП. Није тајна, знамо сви да је због разноразних објективних околности много играча прошло кроз младу селекцију на овом путу до Чешке, али како места има само за 20 играча и тројицу голмана, неће моћи сви да буду учесници шампионата у Прагу.

Селектор неће још о именима, али све линије тима биће добро попуњене. „Спорт” сазнаје да ће, примера ради, у одсуству Александра Митровића прилику добити Никола Стојиљковић, нападач Чукаричког, играч који иза себе има сјајну полусезону. Уз Александра Пешића и његовог имењака Чаврића, Србија ће, ипак, имати неопходан квалитет у нападу, а исто се односи на остале линије тима. На списку ће се наћи голмани Дмитровић, Перић, Стевановић, затим Стојковић, Петровић, Ћирковић, Пантић, Петковић, Брашанац, Јојић, Чаушић, Славољуб Срнић, Костић, Ковачевић, Милуновић, Чаврић, Пешић… Углавном, сутра ће све бити познато, а окупљање Додићевих „орлића” биће 1. јуна када следи одлазак у етно село Станишићи код Бијељине.

(Вечерње Новости)