Прочитај ми чланак

РУСКИ И СРПСКИ СПАСИОЦИ са српским заставама у Москви!

0
Фото: Српско-руски хуманитарни центар

Фото: Српско-руски хуманитарни центар

Припадници српско-руског Хуманитарног центра из Ниша са поносом су представили Србију у Москви и још једном доказали јаке везе између два братска народа.

У Москви се наиме 22. маја завршио 8. Међународни салон „Integrated Security 2015“.

Као и претходних година, приказан је развој напредних технологија у области безбедности, али и нови приступи у увођењу интегрисаних безбедносних система који могу да користе, како велики државни и приватни системи, тако и појединци.

ОТВАРАЊЕ

Салон је отворио заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин.

Производе на Сајму су представили више од 400 компанија из седам земаља у 11 тематских целина: заштита од пожара, опреме за спасавање, безбедност у саобраћају, војна безбедоносна опрема, хтз,  нуклеарне и радијационе безбедности и ургентна медицина.

Међу учесницима 8. Међународног салона „Integrated Security 2015“ били су и припадници  Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и њихове руске колеге из Српско-руског хуманитарног центра.

Осим што су посетиоцима показали своје досадашње активности, српски и руски спасиоци су заједнички прошли краткотрајну врхунску обуку заједно са својим московским колегама.

ruski sajam bezbednosti

Све време и руски и српски спасиоци су у Москви са поносом носили српску заставу, поносни што у Нишу постоји српско-руски хуманитарни центар.

Извор: Србин.инфо, Српско-руски хуманитарни центар