Прочитај ми чланак

Шешељ: Власт нек ради шта хоће, ја припремам Отаџбински конгрес

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

БЕОГРАД – Стигао је захтев Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Војислава Шешеља у притворску јединицу. То је данас потврдио министар правде, Никола Селаковић током састанка са главним тужиоцем, Сержом Брамерцом. Војислав Шешељ нема време, како каже, тиме да се бави и каже да је на власти одлука да ли ће га послати у притворску јединицу.

У улици и испред куће лидера радикала, Војислава Шешеља мирно. Како смо успели да сазнамо он се и данас бави редовним страначким активностима, најављивао је да се добровољно неће предати и да ће мирно чекати поступак и одлуку Владе Републике Србије.

„Ја се уопште тим размишљањима не бавим, спремамо 9. Отаџбински конгрес СРС који ће се одржати у суботу у Дому синдиката с почетком у 11 часова и заиста имамо много послова и даноноћно сам на томе ангажован, а ово, питајте власт. Власт нек ради шта хоће, ја настављам својим путем.“

„Ја нећу бежати, нећу се тући са полицијом, моћи ће лепо да ме носе на рукама и да ме испоруче“, изјавио је Шешељ.

А уколико и дође до тога да се врати у притвор у Шевенинген, наставиће да пише књиге, поручује Шешељ и додаје да је он тај суд већ победио и да то цео свет зна.

Захтев Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Војислава Шешеља у притворску јединицу стигао је, потврђују у Министарству правде и о томе је обавештен и главни тужилац трибунала, Серж Брамерц, током састанка са министром Николом Селаковићем који је рекао да ће Влада Републике Србије поступити по том захтеву, а у складу са домаћим законима и принципима међународног права.

(РТВ)