Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: И Нови Сад потопљен! (видео)

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Велика количина кише која је данас пала у Новом Саду изазвала је значајне проблеме у саобраћају и то на више локација у граду где је дошло до појаве уличних бујица.

Велика количина кише која је данас пала у Новом Саду изазвала је значајне проблеме у саобраћају и то на више локација у граду где је дошло до појаве уличних бујица, изјавио је Тањугу руководилац Службе информисања у Јавно-комуналном предузећу „Водовод и канализација“, Александар Вуковац.

Он је истакао да се све екипе тог предузећа налазе на терену и да уз коришћење комплетне расположиве механизације покушавају да отклоне настале проблеме.

„Главни разлог због ког је дошло до задржавања воде на градским улицама је изузетно велика количина падавина која је за врло кратак временски период донела огромну количину воде коју канализациона мрежа не може да прими у тако кратком року“, рекао је Вуковац.

По његовим речима све пумпе раде пуним капацитетима и није било никаквих искакања у њиховом раду које би евентуално узроковало стварање уличних бујица, већ је, како је поновио, главни и једини разлог огромна количина падавина коју канализациона мрежа није у стању да прими.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић вечерас је заједно са члановима штаба за ванредне ситуације обишао локације на теритоерији града на којима су због обилних падавина уличне бујице изазвале плављене саобраћајница и подрума и приземља појединих зграда.

Вучевић и чланови штаба за ванредне ситуације обишли су најугроженије локације у граду – Улицу Корнелија Станковића, Кишачкуу, Радничку, Улицу Васе Стајића, Темеринску улицу…

„Сво расположиво људство и механизација свих јавних градских предузећа је на терену. Екипе улажу максималне напоре на отклањању проблема изазваних уличним бујицама и град ће до јутарњих сати бити у редовном стању“, рекао је Вучевић.

Градски штаб за ванредне ситуације чине директори градских јавних и јавно комуналних предузећа и чланови Градског већа.

Извор: Вечерње новости