Прочитај ми чланак

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Боље да не победимо на Евровизији

0

kiril 2_0

УЉАНОВСК – Патријарх московски и целе Русије Кирил критиковао је савремене трендове на популарном такмичењу за песму Евровизије, и заложио се за руска такмичења указавши да Русија има пуно тога из своје националне културе да представи свету, преноси агенција Тас.

Он је изразио бојазан уколико би руска такмичарка на овогодишњој песми Евровизије Полина Гагарина победила на овогодишњој песми Евровизије у Бечу, јер би онда Русија била организатор такмичења 2016. године „са свим брадатим певачицама које намећу стране вредности нашој култури“.

Аустрији је организацију овогодишњег такмичења донела Кончита Вурст, трансвестит са брадом, која је победила на прошлогодишњем 59. Евросонг такмичењу у Копенхагену.

„Треба подржавати успаванке, патриотрске и духовне песме. Треба да организујемо наше такмичење да промовишемо нашу културу, између осталог тако што ћемо је приказати свету“, рекао је патријарх током посете Уљановску, на Волги, преноси агенција ТАС.

Поглавар Руске православне цркве састао се са члановима Православне иницијативе који се залажу за организовање музичких фестивала у Русији.

Победник синоћ одржаног јубиларног, 60. Евросонга на такмичењу у Бечу је Шведска. Другу позицију заузела је Русија, а трећу Италија.

Извор: Б92