Прочитај ми чланак

КАКАВ СТАРТ СРБА У ПАРИЗУ: Три од три у Ролан Гаросу!

0
Фото: АП

Фото: АП

Српске тенисерке направиле преокрете у мечевима првог кола, док је Лајовић декласирао Аргентинца Гонзалеза.

Три од три!

Ана Ивановић, Бојана Јовановски и Душан Лајовић били су српски представници на Ролан Гаросу првог дана такмичења и сви су се пласирали у друго коло. Даме су до победа дошле после преокрета, а Лајовић је остварио убедљив тријумф.

Ана Ивановић је савладала Јарославу Шведову из Казахстана 4:6, 6:2, 6:0 и у другом колу ће играти против Масаки Дои из Јапана.

И Српкиња и Казахстанка су на почетку меча биле сигурне на свој сервис, а прву шансу за брејк имала је Ана у осмом гему, али је није искористила. Оно што није пошло за руком српској тенисерки, јесте Шведовој два гема касније. Тај брејк је Шведовој био и довољан за предност од 1:0 у сетовима. Најбоља српска тенисерка је много боље почела други сет, па је врло брзо повела са 4:0 и ту предност је без већих проблема сачувала до краја. Ивановић је у истом ритму одиграла и последњи сет не дозволивши противници нити један гем.

Бојана Јовановски је победила Украјинку Лесју Цуренко 1:6, 6:1, 6:0. Јовановска је савладала 67. тенисерку света иако је први сет убедљиво изгубила са 6:1. Она је после изгубљеног првог сета заиграла знатно боље и противници дозволила само један гем до краја меча. Бојана ће у наредном колу играти против Хрватице Доне Векић, која је такође са 2:1 савладала Каролину Гарсију из Француске.

Душан Лајовић декласирао је Аргентинца Масима Гонзалеза – 6:3, 6:3 и 6:1. Лајовић ће у другом колу Ролан Гароса играти против Швајцарца Стана Вавринке, који је био убедљив против Турчина Илхана. Српски тенисер, тренутно 75. играч света, у другу рунду Ролан Гароса пласирао после сат и 48 минута игре. Лајовић је у сва три сета био доминантан на терену – у првом сету је направио један брејк, док је у другом и трећем по два пута одузимао сервис противнику.

„Већ у првом гему сам био у проблему, али сам се после опустио и играо добро цео меч. Мислим да сам и константно сервирао, нисам му дао прилику ни у једном тренутку, не да уђе у меч, него и да има шансу за сет. Веома сам задовољан игром. Није могло боље од овог данас“, рекао је Лајовић.

У другом колу имаће много тежак задатак.

„У среду играм против Вавринке, он може да одигра јако добро. Зависи и од њега. Надам се да ћу одиграти још један добар меч… Последњих пар месеци није направио неке специјалне резултате, њему много зависи и од дана, али ако игра најбоље биће тешко савладати га. Играли смо једном, отприлике знам како би требало да играм. Имам два дана да се спремим и да видим како ћу“, закључио је Лајовић.

Отворено првенство Француске игра се за укупан наградни фонд од 28 милиона евра.

Извор: Курир.рс