Прочитај ми чланак

СРПСКЕ НАОЧАРЕ БУДУЋНОСТИ постале светски хит! (ВИДЕО)

0

ayo_app_glasses

Српски стартап Аyо представио је своје наочаре на Светском конгресу преносиве технологије у Сан Франциску и покренуо прву кампању на ИндиеГоГо платформи. У прва три дана Аyо тим је прикупио више од 53.000 долара и постао тренутно најпопуларнији технолошки производ на тој светској платформи, а до краја кампање има још више од 35 дана!

Аyо наочари путем специјалног плавог светла утичу на сигнале који допиру до мозга и тиме омогућавају бољи квалитет сна, лакше буђење и спречавање џет лега. Аyо је направљен на основу хронобиолошких истраживања ритма дневног и ноћног циклуса и хормона који утичу на поспаност и ниво енергије током дана.

Производ се састоји од носивог дела за чије ефекте је довољно 20 минута ношења и мобилне апликације која даје савете за употребу на основу личних података о времену спавања, буђења или путовања. Поред тога, Аyо омогућава усклађивање ритма са партнером или великанима, попут Николе Тесле и синхронизацију са другим фитнес геџетима.

Оснивачки тим који чине Бранислав Николић и Никола Вучинић из Србије и Александар Димитров из Бугарске, креирао је неколико прототипова и потврдио свој концепт. У другој половини ове године планирају пилот пројекат, а наредне године лансирање производа на тржиште. Аyо ће коштати 299 долара, а тренутно се кроз ИндиеГоГо може набавити за упола нижу цену.

Извор: AYO