Прочитај ми чланак

Мартинoвић: Владаћемо Војводином исто као и Србијом

0

aleksandar-martinovic-L1

НОВИ САД – Функционер Српске напредне странке Александар Мартиновић оценио је да у Војводини постоји политичка криза јер Покрајином управља Демократска странка, која за то, како, каже, нема легитимитет.

Он је у емисији „Политбиро“ Радио-телевизије Војводине поручио да Војводином треба управљати на начин на који се сад управља Србијом, те да то може да обезбеди његова странка.
martinovic sns jutjub 650×397 Мартинoвић: Владаћемо Војводином исто као и Србијом

„Није циљ СНС-а да уместо Бојана Пајтића на чело војвођанске владе постави свог човека, већ је суштина у томе да се Војводином управља на другачији начин, да се се реализују крупни инфраструктурни пројекти и да се заустави криминал и корупција. То значи да све оно што се ради на републичком нивоу мора тако и у Војводини. И СНС ће, ако нама народ укаже поверење, Војводином управљати на исти начин као што управљамо Републиком Србијом“, истакао је Мартиновић.

Додао је да напредњаци покрајинске изборе виде као прилику да се грађани Војводине изјасне „желе ли да Пајтић остане на власти или желе промене“.

Мартиновић је рекао да је СНС одустала од најављено митинга у Новом Саду, јер су „после митинга ДС у Београду који је доживео потпуни фијаско“ схватили да немају политичке противнике.

Поручио је и да су напредњаци спремни за изборну кампању у Војводини и да су уверени у победу.

Демократама је замерио да „Војводином владају са шест одсто подршке“. А упитан како неке мале странке које имају мање од један посто подршке могу бити део власти на локалу у коалицији са СНС и имају ли оне легитимитет, Мартиновић је казао да то није исти случај, јер, како је навео „ДС са тако малом подршком држи кључне полуге власти у Покрајини“.

„Једини начин да се провери да ли Бојан Пајитћ и ДС уживају политички легитимитет јесу избори“, истакао је он.

 

Говорећи о закону о финансирању АПВ, он је устврдио да постоји добра воља СНС-а да се тај закон донесе, али да „Влада Србије има своје приоритете, као што су стабилизација јавних финансија, економске реформе, отварање нових радних места…“

Мартиновић је оптужио покрајинске функционер из ДС за „озбиљне злоупотребе и малверзације“, наводећи да је „Пајтић кључни човек у Војводини од 2004. године“ и да „није могуће да му то није познато“.

Упитан како до сад нису донете неке пресуде поводом таквих оптужби на којима инсистира СНС, која је иначе владајућа странка на републичком нивоу, он је рекао да су „истраге у току“ и да је то „процес који траје и који захтева доста напора“.

Извор: РТВ