Прочитај ми чланак

Смењен Караџић!

0

Tomislav-Karadjic-6

Први човек Фудбалског савеза Србије Тоислав Караџић и његови сарадници више нису чланови Скупштине Фудбалског савеза Војводине, што ће и те како имати последице за Караџића.

Извршни одбор ФС Војводине заменио је Томислава Караџића као члана Скупштине ФСС, што значи да Толе више не може да буде председник Савеза.

Такође, ИО ФСВ је заменио и све његове људе и подннео захтев за сазивање ванредне скупштине ФСС. Уместо Томислава Караџића, Ђорђа Жутића, Марјана Рнића и Славко Тувеџића изабрани су Саша Живковић, Горан Драча, Зоран Пурић и Александар Уметић.

– Сматрали смо да замењени делегати не заступају интересе ФСВ на најбољи начин и донели смо одлуку о њиховоје замени и имамо јасну визију развоја фудбала у Војводини и у свом раду желимо апсолутну самосталност. Разлоге за измене у саставу ИО треба тражити у дешавањима на последњој Скупштини ФС Војводине када сви чланови ИО нису радили у складу са договорима и са званичним ставовима ФСВ – рекао је председник ФСВ Драган Симовић и додао:

– Поред ових измена изабрали смо и три потпредседника и то су Мирко Дуброја из Новог Сада, Ненад Николић из Ловћенца и Горан Старчевић из Зрењенина. Сматрам да ће формирање овог новог тима и његово ангажовање, довести до побољшања стања у фудбалској Војводини. Одлука о замени чланова није била лака и није донешена преко ноћи, јер се ради о добрим људима и спортским радницима. Једноставно, постоје мимоилажења у ставовима и нисмо могли да наставимо даље заједно.

Извршена је и реконструкција Извршног одбора и четири досадашња члана су замењена новим. У Извршном одбору више нису Марјан Рнић, који је био и потпредседник ФСВ, затим Ђорђе Жутић, Станиша Бељин и Славко Тувеџић. Њихова места су заузели Горан Јовић, Предраг Перовић, Зоран Дудварски и Милорад Мажић.

Telegraf