Прочитај ми чланак

ЗАОКРЕТ У ЗВЕЗДИ: Странац у игри за тренера

0

Trond Johan Solid

У личној карти Норвежанина стоји да је освојио 13 трофеја. Тренирао је Бодо, Розенборг, два пута Гент, Бриж (пет година), Олимпијакос, Херенвен, Ал Ахли и Лирс. Није радио од растанка са турским Елазигом.

У фотељу спортског директора Црвене звезде требало би да седне Влада Стошић (50), а на клупу Норвежанин Тронд Јохан Солид (56). Како сазнајемо, до заокрета на стадиону „Рајко Митић“ дошло је после одлуке Миодрага Грофа Божовића да, према речима челника црвено-белих, не може да прихвати понуду јер мора на хитну операцију леђа, па је на прво место избио странац, и то са севера Европе.

 

ЕВРОПСКА ЛИЦЕНЦА У ЏЕПУ

Клупски оперативци су у четвртак још једном прегледали сву потребну документацију која је предата Другостепеној комисији ФС Србије, и она у понедељак треба да одобри такмичење Црвеној звезди у квалификацијама за Лигу Европе. Цена за ову сезону је износила 6,6 милиона евра.

 

– Први корак је ангажовање спортског директора и сматрам да смо на добром путу да нађемо два права решења вредна реномеа Црвене звезде. Не смемо да направимо грешку – био је кратак у одговору Звездан Терзић.

Нико у Љутице Богдана не крије да је разговарано са многим кандидатима око наследника Ненада Лалатовића, да су мишљења била подељена и да су се опције мењале из дана у дан. Бивши потпредседник, данас утицајан члан Управног одбора Ивица Тончев је потенцирао да је најбоље решење странац и да је то жеља која може да се реализује.

Остаје да се сачека уторак и резултати преговора, између Терзића и Солида, који би из Осла требало да стигне у престоницу Србије.

У личној карти Норвежанина стоји да је освојио 13 трофеја, последњи је Куп Холандије са Херенвеном 2009. године). Тренирао је и Бодо, Розенборг, два пута Гент, Бриж (пет година), Олимпијакос, Херенвен, Ал Ахли и Лирс. Није радио од растанка са турским Елазигом од краја 2013.

Изгледа да у два дана Црвена звезда треба да постави темеље струке на којима хоће да крене са креирањем новог тима. Јасно је да су на појединим позицијама неопходна појачања, а први такмичарски меч је већ на програму 2. јула. Мало времена да би се одлагало са промоцијом новог шефа струке и спортског директора.

Извор: Вечерње новости